Logo deteylinger.nl
Jurylid Dion Piket reikt de prijs uit aan de medewerkers van 'In de Buurt'. | Foto: pr.
Jurylid Dion Piket reikt de prijs uit aan de medewerkers van 'In de Buurt'. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

'In de Buurt' van Raamwerk wint eerste Teylinger Prijs 2019

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Het project 'In de Buurt' van Raamwerk in Sassenheim is door de jury gekozen als winnaar van de eerste ronde voor de Teylinger Prijs. Op woensdagochtend 8 mei is de cheque van 250 euro overhandigd.

Dit project maakt zich onderscheidend omdat samen met vrijwilligers en organisaties activiteiten worden georganiseerd om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te betrekken bij een inclusieve samenleving. Activiteiten zijn onder andere het onderhouden van het terrein bij Hotel Van der Valk en tuin buurtkamer Welzijn Teylingen, het wekelijks koken op het Steunpunt voor een woonformatie, het helpen bij de Hondenopvang Kwispelbrigade en het zingen met ouderen in Sassembourg.   De herkenbaarheid en het enthousiasme bij de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden in de buurt maakt dit een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere initiatieven.


Raamwerk, een organisatie die actief is in de Duin- en Bollenstreek, biedt ondersteuning aan mensen in alle leeftijden met een lichamelijke en/of verstandelijke of gedragsmatige beperking. Uitgangspunt bij deze ondersteuning is cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.Vrijwilligersinitiatief

De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan vrijwilligers of verenigingen met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners. Voorwaarde is dat het project meerwaarde moet hebben voor de Teylinger samenleving.
Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door. Waarna eens per vier maanden een winnaar van de Teylinger Prijs wordt gekozen.

Volgende ronde Teylinger Prijs

Iedereen is uitgenodigd om vanaf nu te nomineren: dat kan zijn een eigen project of dat van een ander. Aanleveren nominaties voor 31 juli, voor de prijsuitreiking in augustus.

Nomineren kan via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje vrijwilligers; nomineer uw vrijwilligersinitiatief.

Voor vragen, kunnen inwoners ook contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen, door te bellen naar 0252 – 231805.

Meer berichten