Logo deteylinger.nl
Foto: CC0

Laatste rouwcafé over de moed om verder te gaan

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • De laatste bijeenkomst voor dit seizoen van het Café Over-Leven is op zondag 16 juni en begint om 14.30 uur. Het is ook het laatste rouwcafé in deze vorm. De bijeenkomst is in bibliotheek (Kerklaan 42). De toegang is gratis.

Het thema is 'hoe vind ik de moed om verder te gaan?'. Op deze middag wil Welzijn Teylingenop een interactieve manier met elkaar in gesprek gaan en het is daarbij niet van belang of het verlies recent is, of van (veel) langer geleden.

Een verlies gaat gepaard met veel verdriet en gemis. Toch wil iemand verder en wat maakt dan dat diegene een vreugdevol leven kan leiden ondanks alle wisselvalligheden en verdriet in dit leven. Het is daarbij van belang voor onszelf te zorgen, maar er tegelijk ook voor anderen te zijn en hen te helpen. Aandacht voor positieve gedachten en gevoelens versterkt de weerbaarheid en vergroot de energie. Bezoekers gaan in gesprek over welke positieve eigenschappen men bij zichzelf herkent, welke men al inzet en welke men zou willen toevoegen dan wel ontwikkelen. Wat geeft de moed om door te gaan?

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die hierin steun wil vinden in een vertrouwde omgeving. En waar tijd en aandacht is voor de deelnemers. De erkenning en de herkenning van lotgenoten kunnen steun bieden.

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, te bereiken op 0252-231805.

Meer berichten