Logo deteylinger.nl
Wil de Ruijter en Marijke van den Beld verwelkomen de gasten. | Foto: pr.
Wil de Ruijter en Marijke van den Beld verwelkomen de gasten. | Foto: pr. (Foto: pr.)

De vierde zondag is voor Ontmoeting aan Tafel

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Het begon met het idee van buurvrouwen Wil de Ruijter en Marijke van den Beld om iedere vierde zondag van de maand te koken voor alleenstaanden, die het gezellig vinden om samen te eten. In navolging van het Havencafé is ook hun eettafelproject een succes. Op zondag 23 juni was weer een 'Ontmoeting aan tafel' in de Julianakerk.

De spiesjes met tomaat, mozzarella en basilicum kunnen rekenen op goedkeuring. Net als de stokbroodjes met tapenade. Het voorgerecht is uitgeserveerd en de vijftien deelnemers, het maximale aantal, smult van het eerste gerecht. Alle deelnemers zijn aangeschoven bij Ontmoeting aan tafel, het eettafelproject van De Ruijter en Van den Beld. De buurvrouwen van de Zandslootkade vinden het allebei leuk om te koken en willen daar iets mee doen voor de medemens. Zo ontstond het idee voor een gezamenlijke maaltijd.

Prettige samenwerking

De Julianakerk stelde de Witte zaal beschikbaar en na de eerste aankondiging liep het al storm. "Vanaf de start in februari zijn tot nu toe alle tafels gevuld," vertelt De Ruijter enthousiast. Voor vijf euro kunnen de gasten genieten van een driegangenmaaltijd. "Maar het samenzijn op zich is natuurlijk onbetaalbaar," vervolgt ze. " We zijn daarom ook heel blij met de gastvrijheid van de Julianakerk en de prettige samenwerking met de koster." Daarnaast is er nog hulp van een extra kok en een afwasser.

'Weer eens wat anders'

En terwijl het hoofdgerecht wordt geserveerd, een keuze uit shepperd pie of nasi met boontjes in pindasaus, vertellen enkele deelnemers enthousiast over het initiatief. "Het is een fantastisch idee," zegt mevrouw Honders. "En het maakt niet uit met wie je aan tafel zit, het is overal leuk. Bovendien eet ik weer eens wat anders!". De dames Van de Wiel en Barnhoorn zijn het eens: "We vinden het heel belangrijk dat we met elkaar kunnen eten. En daarbij smaakt alles fantastisch!". Het nagerecht is dit keer een palet van aardbeien, ijs, slagroom, zwarte bessen en een deegdriehoekje. Tot slot is er nog koffie en thee voor de gasten.

Aanmelden

Voor de zomervakantie kunnen oude en nieuwe gasten nog een keer genieten van de kookkunsten van Wil en Marijke. Op zondag 28 juli is de laatste Ontmoeting aan tafel voor de vakantie. De eerstvolgende is daarna op zondag 22 september. Meer weten of ook eens aanschuiven? Bel naar Wil de Ruijter via 0252-210289.

Meer berichten