Logo deteylinger.nl
Vlnr. Hans Portengen, Marco Zeeman, Ruud Eygen en Rinco Knoop. Zeeman volgde al een cursus, Eygen gaat dit nog doen.
Vlnr. Hans Portengen, Marco Zeeman, Ruud Eygen en Rinco Knoop. Zeeman volgde al een cursus, Eygen gaat dit nog doen. (Foto: Esther Akerboom)

Taalhuis bindt strijd tegen laaggeletterdheid aan met 'Taal op de Werkvloer'

  Zorg & Welzijn

Regio • Tijdens een gezellige bijeenkomst in de kantine van de MareGroep in Voorhout werd op dinsdag 2 juli een belangrijk document getekend. Hans Portengen, directeur van Bibliotheek Bollenstreek en Rinco Knoop, directeur van de MareGroep, zetten hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst om de laaggeletterdheid onder de werknemers aan te pakken.

Door Esther Akerboom

Om goed mee te kunnen draaien in de maatschappij, zowel privé als op het werk, is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift noodzakelijk. Niet alleen om breder inzetbaar te zijn, maar ook voor de productiviteit, veiligheid en kwaliteit van het werk is het belangrijk om goed te kunnen communiceren. Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek biedt de MareGroep daarom na de vakantie het lesprogramma 'Taal op de Werkvloer' aan, een cursus die de werknemers onder werktijd kunnen gaan volgen.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 10 juli.

Meer berichten