Logo deteylinger.nl
Deelnemers op jobsafari bij Hoek Flowers in Rijnsburg.
Deelnemers op jobsafari bij Hoek Flowers in Rijnsburg. (Foto: pr./Jeanette van Starkenburg)
Voorhout

Werkzoekenden op Jobsafari door de regio

  Zorg & Welzijn

Voorhout • Je zoekt een baan, maar hoe pak je dat aan? Je gaat mee op de allereerste Jobsafari. Een nieuw initiatief van MareGroep en Servicepunt Werk (SPW) om werkzoekenden en werkgevers aan elkaar te koppelen door met een groep werkzoekenden een bezoek te brengen aan bedrijven in de Bollenstreek. Tijdens de eerste editie op woensdag 27 november gingen vijftien deelnemers, samen met medewerkers van MareGroep en SPW op bezoek bij Hoek Group, een groothandel in bloemen op de veiling in Rijnsburg.

Voor sommige deelnemers was het een eerste kennismaking met het Nederlandse bedrijfsleven en daarmee wat onwennig, anderen waren zo enthousiast dat ze direct wilden solliciteren. Accountmanager Ingrid Kuijt van SPW is tevreden over deze eerste editie: "Het is een innovatieve manier om te bemiddelen. Om op eenvoudige wijze kennis te maken met een branche, werk in het algemeen of juist specifieke werkzaamheden. Dit maakt de drempel lager naar het zoeken naar werk en voor werkgevers is het een mooie kans om hun organisatie te laten zien en direct kennis te maken met een grote groep werkzoekenden."

De Jobsafari's worden in 2020 elke maand georganiseerd en er worden verschillende branches bezocht. Voor volgend jaar staan onder meer branches als schoonmaak, horeca en bouw nog op de planning.

Meer berichten