Logo deteylinger.nl
Jurylid Dion Piket reikte eerder dit jaar de Teylinger Prijs uit aan 'In de Buurt'. | Foto: pr.
Jurylid Dion Piket reikte eerder dit jaar de Teylinger Prijs uit aan 'In de Buurt'. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Teylinger Trofee voor In de buurt van het Raamwerk

  Zorg & Welzijn

Teylingen •Het project 'In de Buurt' van Raamwerk in Sassenheim is door de jury gekozen als winnaar van Teylinger Trofee, de jaarprijs voor vrijwillige inzet in Teylingen. Een tiental vrijwilligers van het project 'In de Buurt' was donderdag 12 december tijdens het drukbezochte Vrijwilligersfeest aanwezig bij de uitreiking. Wethouder Arno van Kempen reikte de prijs uit. 

Dit project maakt zich onderscheidend omdat het Raamwerk samen met vrijwilligers en organisaties activiteiten organiseert om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te betrekken bij een inclusieve samenleving. Activiteiten zijn onder andere het huis aan huis glas ophalen, het onderhouden van het terrein bij Hotel Van der Valk, het helpen bij de Hondenopvang Kwispelbrigade en het zingen met ouderen in Sassembourg.

De herkenbaarheid en het enthousiasme bij de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden in de buurt maakt dit een uniek project en een inspirerend voorbeeld voor andere initiatieven.

Teylinger Trofee

De Teylinger Trofee wordt uitgereikt aan één van de drie winnaars van de Teylinger Prijs uit 2019. De andere twee winnaars waren de werkgroep Kerstwandeling (tweede ronde) en Sassemkwizzt (derde ronde). Alle drie de winnaars zijn aansprekend door de verbindende kracht die de projecten hebben voor de samenleving: veel vrijwillige inzet, samenwerking met verschillende andere organisaties of groepen en verbinding aan de plaatselijke situatie (buurt, park, kennis van het dorp). De jury verkoos het Raamwerk boven de andere twee, omdat het een vernieuwende en plezierige manier is om mensen met een beperking deel te laten nemen aan de samenleving.

Volgende ronde Teylinger Prijs
Ook in 2020 worden er weer Teylinger Prijzen uitgereikt. Iedereen is uitgenodigd om vanaf nu te nomineren: dat kan een eigen project zijn of dat van een ander. Op de website www.welzijnteylingen.nl, onder het kopje Vrijwilligers, kies: nomineer uw vrijwilligersinitiatief vindt men meer informatie over de prijs, zoals de voorwaarden voor nomineren. En het inschrijfformulier.

De jury beoordeelt de genomineerde initiatieven of projecten op basis van passie, verbinding en duurzaamheid (heeft het een toekomst). Projecten of initiatieven van verenigingen en stichtingen kunnen genomineerd worden, en ook inwonersinitiatieven. Aanleveren nominaties vóór 31 maart; prijsuitreiking in april.
 

Meer berichten