Logo deteylinger.nl
Foto: PR
Sassenheim

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • In het kader van de collecteweek van de Hersenstichting organiseert Bibliotheek Bollenstreek in samenwerking met Welzijn Teylingen de lezing 'Hoe houd ik mijn hersenen gezond? Deze lezing wordt gegeven door de Hersenstichting en is plaats op woensdag 5 februari om 20.00 uur in de bibliotheek van Sassenheim. Een interessante lezing voor zowel jong als oud.

Onze hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.

Hersenen uit blijven dagen

Je kunt zelf veel doen om je hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe groter de kans dat je hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven. Tijdens de lezing 'Hoe houd ik mijn hersenen gezond?' worden concrete tips gegeven om hiermee aan de slag te gaan.

De lezing duurt van 20.00 uur tot 21.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in alle vestingen van Bibliotheek Bollenstreek en via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Toegang voor leden bedraagt 5 euro, voor niet leden 6,50 euro.

Meer berichten