Logo deteylinger.nl
Vrijwilligers maken het verschil. | Foto: Verenigingen.nl
Vrijwilligers maken het verschil. | Foto: Verenigingen.nl (Foto: Cor de Mooy)
Teylingen

HLT informeert over vrijwilligersverzekering

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Ook als je vrijwilligerswerk doet, maatschappelijk stagiair bent of mantelzorger kan een ongelukje in een klein hoekje zitten. Schade, en wat dan? De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen hebben bij Centraal Beheer de Basis-plus vrijwilligersverzekering afgesloten. Tijdens de gratis informatiebijeenkomst op maandag 6 april geeft Caroline Koekenbier van Centraal Beheer hier uitleg over.

Iedereen die te maken heeft met vrijwilligers, zelf vrijwillige inzet levert, of mantelzorger is, kan te maken krijgen met schade tijdens het vrijwilligerswerk of het mantelzorgen. Schade aan de eigen auto tijdens een ritje met het voetbalteam, de mooie vaas van de buurvrouw waar je voor zorgt, of bestuurlijke aansprakelijkheid van het verenigingsbestuur. Tijdens de bijeenkomst wordt duidelijk uiteen gezet wat wel en wat niet onder de gemeentelijke verzekering valt en onder welke voorwaarden.

De informatiebijeenkomst is op maandag 6 april, van 16.30 tot 18.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis Lisse (Heereweg 254). De inloop is vanaf 16.00 uur. Er is volop (gratis) parkeergelegenheid om en in de buurt van het gemeentehuis.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 30 maart via www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl. Graag daarbij ook vermelden bij welke organisatie men als vrijwilliger is aangesloten (dit geldt niet voor mantelzorgers). De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door HLT-samen. Op de websites van de drie gemeenten kan men zich alvast inlezen over dit onderwerp en eventuele vragen voorbereiden. Vragen over de informatiebijeenkomst naar verzekeringen@hltsamen.nl.

Meer berichten