Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Diabetes Challenge: samen twintig weken wandelen

  Zorg & Welzijn

Teylingen • De huisartspraktijken in Voorhout en Warmond doen samen met de fysiotherapeuten, apotheken, wandelcoach en diëtisten mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 22 april wandelen zij elke week, ongeveer 20 weken lang, op de woensdag vanaf 19.00 uur samen met een groep deelnemers in de buurt. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor de gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen.

Start wandelingen

Op woensdag 22 april om 19.00 uur start de eerste wandeling. Er wordt rekening gehouden met het wandelniveau van de deelnemers. Het is daarom niet erg als het (nog) niet lukt om ver te lopen. Samen trainen de deelnemers voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Op 26 september is het NDC Festival in Tilburg. Tijdens dit festival wandelen alle deelnemers uit heel Nederland de finale-afstand en sluiten ze het wandelevenement feestelijk met elkaar af. Voordat deelnemers mee gaan doen met de wandelgroep, wordt eerst in april een fitheidstest afgenomen door een van de fysiotherapeuten. Deze test wordt in september herhaald. Deze testen zijn gratis.

Aanmelden

Op www.nationalediabeteschallenge.nl staat meer informatie. Bespreek bij de huisartspraktijk, bij de fysiotherapeut of bij de diëtiste of u in aanmerking komt om mee te wandelen. Aanmelden kan daarna via www.nationalediabeteschallenge.nl (kies rode vakje rechts: wandel mee, vul daarna locatie in: Voorhout, klik plaats aan en daarna kies inschrijving en vul uw gegevens in). Of stuur een mail naar op-stapnaargezondheid@gmail.com. Als uw aanmelding is ontvangen ontvangt u een bevestiging van deelname en informatie over de afspraak voor uw fitheidstest.

Samenwerking professionals

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende twintig weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

Meer berichten