Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Teylingen

Welzijn Teylingen start Buurthulpcentrale Teylingen

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Voor de duur van de coronacrisis heeft Welzijn Teylingen de Buurthulpcentrale Teylingen in het leven geroepen. Via deze website kunnen vraag en aanbod elkaar vinden. Organisaties en inwoners kunnen hun aanbod plaatsen, en inwoners kunnen een hulpvraag (al of niet anoniem) plaatsen. Daarmee wil Welzijn Teylingen onderlinge hulp binnen de eigen gemeente ondersteunen. 

Er zijn veel hulpsites online. De meeste zijn landelijk, en vele verwijzen weer door naar de plaatselijke organisaties. Ook op Facebook bieden veel mensen hun aanbod aan. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is nu dus de Buurthulpcentrale Teylingen gestart. 

Hulp vragen

Welzijn Teylingen houdt de site in de gaten, maar aanbieders en vragers kunnen elkaar in principe rechtstreeks benaderen. Om vraag of aanbod te plaatsen, dient men eerst een profiel aan te maken. Mensen die niet actief op het internet zijn, kunnen hun mantelzorger, misschien een hulpverlener of anders Welzijn Teylingen vragen om te helpen. Zij kunnen dan ten behoeve van de betreffende inwoner de hulpvraag stellen op het platform.

Voor meer dan alleen coronahulp

De website blijft actief zolang de coronacrisis voortduurt; de vragen of het aanbod hoeven niet per se met de corona-situatie te maken te hebben.

Praktische tips

Behalve de Burenhulpcentrale heeft Welzijn Teylingen op haar website ook een verzamelpagina gemaakt van praktische tips en ideeën, links naar video’s of websites, of andere nuttige onderwerpen die in de huidige omstandigheden kunnen helpen om de thuissituatie houdbaar en zo prettig mogelijk te maken.

Heeft u een initiatief of actie of activiteit die past op deze pagina, mail dan naar info@welzijnteylingen.nl of bel 0252-231805.

Meer berichten