Logo deteylinger.nl
Marcia van Kampen en Present-collega Corine van der Mark in 2018 tussen vele zomerpakketten op het kantoor van Present. | Foto: archief/pr
Marcia van Kampen en Present-collega Corine van der Mark in 2018 tussen vele zomerpakketten op het kantoor van Present. | Foto: archief/pr (Foto: pr)
Regio

Help een ander gezin met een Zomerpakket

  Zorg & Welzijn

Regio • Hoewel het nog even ver weg lijkt, bereidt Present Bollenstreek zich al weer voor op de zomervakantie. Vanwege het grote succes van vorig jaar, wil zij ook dit jaar weer de Zomerpakketten-actie mogelijk maken voor gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit jaar misschien nog wel meer dan voorgaande jaren. Daarom is Stichting Present nu op zoek naar mensen die een pakket voor een gezin willen samenstellen.

Present is op zoek naar vrijwilligers die voor een gezin een pakket op maat willen samenstellen met een waarde van minimaal 25 euro en maximaal 50 euro. Dit kan alleen, of met een groep vrienden, familie, collega’s. Deelnemers kunnen zelf aangeven hoeveel zij hier (met elkaar) aan willen geven.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Vrijwilligers worden door Present gekoppeld aan een ontvangend gezin. Deze gezinnen worden aangemeld door maatschappelijke organisaties. Zij kennen de families en weten precies wie er geholpen zouden zijn met een Zomerpakket. Omdat er ook gevraagd wordt naar hobby’s, leeftijden en interesses van de gezinsleden, kunnen gulle gevers echt een pakket op maat samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan buitenspeelgoed voor de kinderen, tijdschriften voor de ouders, bonnen voor het zwembad of de speeltuin. Daar zijn deze gezinnen echt ontzettend blij mee!

Bij het koppelen wordt, waar mogelijk, ook gelet op woonplaats en gezinssamenstelling. Dit doet Present bewust, want het zou het allermooist zijn als er een persoonlijke overhandiging plaats kan vinden, waarbij écht even contact wordt gelegd. Dat is ook de uiteindelijke doelstelling van Present: een brug slaan tussen mensen die hulp kunnen geven en mensen die deze hulp ontvangen. Een zomerpakket is een heel laagdrempelige manier om dat te kunnen bereiken.

Aanmelden

Iedereen kan meedoen met deze actie en een gezin blij maken. Ga voor meer informatie of om aan te melden naar www.presentbollenstreek.nl. Aanmelden kan tot en met 14 juni.

Meer berichten