Logo deteylinger.nl
Het bestuur van de Vrienden van Bernardus (Aad Beijk, Ineke van Steensel, Monique van Rijswijk en Kees Otto (Thea Verbeek ontbreekt)) is maar wat  trots op de ‘Bernardus Expres’-bus: “Bewoners vinden de uitjes prachtig.” | Foto: pr.
Het bestuur van de Vrienden van Bernardus (Aad Beijk, Ineke van Steensel, Monique van Rijswijk en Kees Otto (Thea Verbeek ontbreekt)) is maar wat trots op de ‘Bernardus Expres’-bus: “Bewoners vinden de uitjes prachtig.” | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Vrienden van Bernardus vieren jubileum

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • ‘Een vriend doet zoveel meer…’. Dat weet Stichting Vrienden van Bernardus maar al te goed. Het verwezenlijken van talloze uitjes en het vervoer naar de mooiste plekjes met de daarvoor speciaal aangeschafte rolstoelbus ‘Bernardus Expres’. Zondagmiddag vierde dé Vriendenclub haar jubileum met een groot ‘coronabestendig’ openlucht feest in de vorm van een tweetal drie kwartier durende prachtige muziekconcerten door The Forces Sweethearts

Kleur geven aan het verblijf van de bewoners die in woonzorgcentrum Bernardus verblijven en op die manier hun welzijn aangenaam bevorderen. Daar draait het volgens het bestuur, bestaande uit voorzitter Ineke van Steensel, penningmeester Aad Beijk, secretaris Thea Verbeek en de algemene bestuursleden Kees Otto en Monique van Rijswijk.

Bouw Binnenhof

De Stichting Vrienden van Bernardus werd op 27 juli 1990 opgericht. Bladerend door oude documenten vertelt Van Steensel dat het eerste jaarlijkse Vriendenbericht in het voorjaar van 1991 verscheen en dat het eerste project - onder voorzitterschap van de eerste voorman Nico Koomen - het bijeenbrengen van de nodige financiële middelen voor de bouw van het ‘Binnenhof’ omvatte. Andere projecten zijn onder andere een tv-scherm voor in de tuinzaal, de inrichting van een patio en bezoek aan de Kerstmarkt mogelijk maken. De donatie van een fietslabyrint en jaarlijks lentepassen voor de Keukenhof én het tot stand brengen van cultureel, sociaal en recreatief vertier.

Met een jaarlijkse bijdrage van minimaal 15 euro ben je al Vriend van de Bernardus. Meer informatie op www.vriendenvanbernardus.nl .

Meer berichten