Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Regio

Stichting Bretels organiseert Buitendag voor kinderen die ouder verloren

  Zorg & Welzijn

Regio • Stichting Bretels organiseert op woensdag 12 augustus de Bretels Buitendag. Het is dit jaar een bijzondere editie, want het is voor het eerst sinds maanden dat de vrijwilligers van de stichting de gezinnen weer in het ‘echt zien’. Stichting Bretels zet zich in voor gezinnen die een ouder gaan verliezen of hebben verloren en deze dag wordt speciaal georganiseerd voor de gezinnen uit deze doelgroep. Alle ouders en kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten en de dag wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue. 

De Bretels Buitendag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking me UP Events. Op deze gezellige buitenlocatie net buiten Haarlem bieden ze gezamenlijk een middag vol activiteiten aan voor de gezinnen. De kinderen kunnen boogschieten terwijl de ouders genieten van een ontspannende yogasessie of uitdagende escape challenge. Daarnaast wordt er een workshop graffiti gegeven voor de jongeren en gaan de ouders en kinderen met elkaar een zandsculptuur maken. Ook kan er, hopelijk in het zonnetje, een potje jeu de boules of beachvolleybal gespeeld worden. Daarnaast is er voldoende tijd om met elkaar en met de speciaal opgeleide vrijwilligers in gesprek te gaan. De dag wordt afgesloten met een gezellige barbecue.

Online is toch anders

Na maanden van online activiteiten is het voor het eerst dat de stichting de gezinnen weer ziet. ‘We kijken er enorm naar uit om iedereen weer te zien. We hebben de afgelopen maanden regelmatig online activiteiten georganiseerd maar het is toch anders dan wanneer je naast iemand zit en met elkaar in gesprek gaat’, aldus Femke Westerhof, initiatiefneemster van de stichting. 

Aanmelden

Er is bewust gekozen om dit jaar met een professionele eventlocatie in zee te gaan die verstand heeft van de huidige coronamaatregelen. De aanwezige vrijwilligers krijgen duidelijke instructies en uiteraard worden alle activiteiten coronaproof georganiseerd. Wil je meer informatie over de Buitendag of wil je erbij zijn? Stuur dan even een mailtje naar info@stichtingbretels.nl.

Stichting Bretels 

Stichting Bretels zet zich in voor jonge gezinnen waarvan een of beide ouders komt te overlijden of overleden is. De stichting richt zich in eerste instantie op gezinnen uit de regio Haarlem, Haarlemmermeer en de gemeenten in de Bollenstreek. De basis van Stichting Bretels ligt in het overlijden van Els, de moeder van de initiatiefnemers, op 46-jarige leeftijd. "Zij leerde ons altijd uit te gaan van het positieve, je schouders eronder te zetten als het even tegen zit, je hart te volgen, te vechten waar je voor staat, zelfstandig te zijn, er het maximale uit te halen en bovenal het leven lief te hebben. Daarom vormen haar levenslessen de basis van Stichting Bretels", aldus Nicky Westerhof, een van de initiatiefneemsters.

Meer berichten