De genodigden werden door Jacoba van Beieren onthaald in de Ruïne van Teylingen. | Foto: pr./Ed Slagboom
De genodigden werden door Jacoba van Beieren onthaald in de Ruïne van Teylingen. | Foto: pr./Ed Slagboom Foto: pr./Ed Slagboom

Jacoba van Beierenfonds Teylingen viert eerste lustrum

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen • Samen met ambassadeurs, graven, wethouder Arno van Kempen, wijkregisseur en het bestuur vierde het Jacoba van Beierenfonds Teylingen eind september het vijf jarig lustrum. De genodigden werden door Jacoba van Beieren onthaald in haar kasteel, de Ruïne van Teylingen.

In vijf jaar heeft het Jacoba van Beierenfonds meer dan 100.000 euro uitgekeerd. Dat is gebeurd in de vorm van meer dan 100 subsidies aan verschillende Teylingse organisaties, verenigingen, clubs en initiatieven. De overeenkomst van alle projecten is dat ze het welzijn en de gemeenschapszin van de inwoners van Teylingen vergroten. Oud-voorzitter Wim Ouwehand, wethouder Van Kempen en voorzitter Frans Heemskerk illustreerden dat met bijzondere anekdotes op. Ze vertelden ieder op eigen wijze waarom het fonds van betekenis is voor onze gemeenschap.

Als afsluiting ontvingen de graven uit handen van Jacoba een gepaste waardering in de vorm van een Blonde Jacoba met een door de auteur gesigneerd exemplaar van het boek ‘Jacoba, dochter van Holland’.

In verband met de coronaregels moest het feest een uurtje eerder stoppen en gingen alle gasten om 18.00 uur huiswaarts.

Nieuwe ambassadeur gezocht

Het fonds is op zoek naar een ambassadeur voor Sassenheim. Voor meer informatie kijk op www.jacobavanbeierenfondsteylingen.nl. Het bestuur neemt dan contact op.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant