Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Teylingen

Tweede Teylinger Prijs voor Stichting Kookkracht

  Zorg & Welzijn

Teylingen • De tweede Teylinger Prijs is woensdagochtend 21 oktober uitgereikt aan de Stichting Kookkracht. Via een digitale bijeenkomst werd de stichting verrast met een cheque van 250 euro.

Stichting KookKracht ondersteunt Syrische vrouwen die als vluchteling hier zijn gekomen bij hun integratie in Teylingen. Dat gebeurt op een bijzondere manier: de vrouwen verzorgen via Kookkracht catering op locaties. Ze krijgen bovendien een interne opleiding die hen helpt door te stromen naar regulier werk. Doordat zij op locatie werken, ontstaat verbinding tussen culturen. Dit helpt de vrouwen bij het leren van de Nederlandse taal, en ook vinden ze op deze manier beter hun weg in de Teylingense samenleving. Het bestuur van KookKracht zet zijn deskundigheid in om hen daarbij te begeleiden. 

Vorige week ontving De Paraplu in Voorhout al de eerste Teylinger Prijs. 

Publiek kiest mee bij Teylinger Trofee

De gemeente Teylingen kent jaarlijks prijzen toe aan projecten of activiteiten door vrijwilligers. Samen met De Paraplu strijdt Stichting Kookkracht nog om de Teylinger Trofee en het daaraan verbonden geldbedrag van 1.000 euro. De jury bepaalt de winnaar van de Trofee; via een publiekspoll, die begin november van start gaat, kunnen inwoners meestemmen. In december volgt de officiële uitreiking van de trofee door wethouder Arno van Kempen.


Meer berichten