Logo deteylinger.nl
<p>Stichting Kookkracht.</p>

Stichting Kookkracht.

(Foto: pr./Facebook)
Teylingen

Stichting KookKracht wint Teylinger Trofee 2020

  Zorg & Welzijn

Teylingen • De jaarprijs voor de meest inspirerende genomineerde vrijwilligersorganisatie is dit jaar gewonnen door ‘Stichting KookKracht’. Een stichting die zich inzet voor integratie van Syrische vrouwen in Teylingen. Ook ‘Stichting Paraplu’, een winkel met een missie kwam in aanmerking voor de Trofee. Beide finalisten doen enorm goed werk en deden dan ook nauwelijks voor elkaar onder. Maar na een online poll waaraan ruim 1200 inwoners hebben meegedaan en een juryberaad heeft ‘Stichting KookKracht’ de Trofee 2020 gewonnen.

Beide organisaties zijn op hun eigen manier bezig om in Teylingen actief mensen met elkaar te verbinden. Beide organisaties leveren een bijdrage voor heel Teylingen, hebben maatschappelijke impact met een duurzaam effect en laten maatschappelijke betrokkenheid zien. De jury vindt echter het initiatief van KookKracht het meest vernieuwend. Zij roemt de uniekheid van het neergezette concept. Het helpt Syrische vrouwen integreren in onze samenleving door hen te ondersteunen bij het leren van de taal, ontmoeten van andere mensen en culturen en het doorstromen naar de arbeidsmarkt. 

Online bijeenkomst

De bekendmaking werd gedaan tijdens een online bijeenkomst van vrijwilligers van beide kanshebbers, de jury en de wethouder Arno van Kempen. De overhandiging van de Trofee vond na afloop van de online bijeenkomst plaats in het Bestuurscentrum. Bij de Trofee ontvangt de winnaar een cheque van 1000 euro. 

De Teylinger Trofee is het sluitstuk van de jaarlijkse vrijwilligerswaardering. Tweemaal per jaar wordt aan maximaal twee genomineerde vrijwilligersprojecten of -activiteiten een Teylinger Prijs uitgereikt. Uit de winnaars wordt aan het eind van het jaar de winnaar van de Trofee gekozen. Bij de prijs hoort een cheque van 250 euro, aan de Trofee een extra cheque van 1.000 euro. Iedereen kan een project of activiteit waarvan het resultaat al zichtbaar is, nomineren. Om projecten of activiteiten te nomineren, kijk op www.welzijnteylingen.nl, kies Vrijwillige inzet, kies Nomineer een vrijwilligersproject. 

Meer berichten