Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Regiofusie voor huisartsenposten Rijnland en Bollenstreek

  Zorg & Welzijn

Regio • De fusie tussen Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) en Coöperatieve Doktersdienst Duin- en Bollenstreek U.A. (DDDB) is een feit. Vanaf 1 januari 2021 gaan de huisartsenposten verder als ‘Huisartsenposten De LIMES’. 

Concreet betekent dit dat de volgende huisartsenposten deel gaan uitmaken van de ‘Huisartsenposten De LIMES’: Huisartsenpost Alphen aan den Rijn nu onderdeel van de SHR, Huisartsenpost Leiderdorp nu onderdeel van de SHR, Huisartsenpost Voorhout nu onderdeel van de DDDB en Coronapost Leiderdorp .

Geen verandering voor patiënten 

Bij de ‘Huisartsenposten De LIMES’ sluiten ongeveer 250 huisartsen aan uit de regio Zuid-Holland Noord. Voor de patiënten verandert er niets. Zij kunnen nog steeds op de zelfde tijden buiten kantoortijd in de avonden, nachten en weekenden terecht bij de voor hun vertrouwde huisartsenpost. Ook voor de huisartsen en de medewerkers verandert er weinig. Zij blijven werkzaam op de huisartsenpost waar zij voor de fusie ook werkzaam waren. De backoffice van de DDDB en de SHR worden samengevoegd waardoor de ondersteuning van de huisartsenposten nog professioneler en minder kwetsbaar kan worden ingevuld. 

Bestuur

Het nieuwe coöperatiebestuur bestaat uit de volgende huisartsen: Dick Koster, Milja Matthijsen, Rob Michielsens, Dianne Nijman en Quirijn Ruitenberg. 

Meer berichten