Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Regio

Opgroeien met autisme

  Zorg & Welzijn

Regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 11 mei de online lezing Opgroeien met autisme, door Bianca Toeps, voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme. Tijdens deze lezing krijg je een kijkje in het leven van Bianca. Ze kreeg op haar 26ste de diagnose autisme. Ze vertelt hoe het is om autistisch te zijn. 

Bianca Toeps is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager, blogger en auteur. En Bianca heeft autisme. Ze schreef hierover in diverse blogposts en artikelen. Dit leidde tot haar 1e boek ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ dat in 2019 op Wereld Autisme Dag uitkwam.

Ben je benieuwd naar haar verhaal? Tijdens deze lezing vertelt Bianca over situaties waar je in het dagelijks leven als autist tegenaan loopt. Maar ook hoe zij haar kindertijd en puberteit heeft ervaren. Hoe ging het met de speelafspraakjes en sporten? Hoe was het thuis in het gezin?

Ze geeft tips en legt uit waarom het helemaal geen compliment is als iemand zegt ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’ 

Opgroeien met autisme is een lezing via Zoom op dinsdag 11 mei 2021 van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.

Meer berichten