Logo deteylinger.nl
<p>Plusmaatje is een van de vier kanshebbers voor de Teylinger Trofee.</p>

Plusmaatje is een van de vier kanshebbers voor de Teylinger Trofee.

(Foto: pr.)
Teylingen

De Teylinger Trofee 2021: breng je stem uit

  Zorg & Welzijn

Teylingen • De vier winnaars van de Teylinger Vrijwilligersprijs zijn bekend. De Omarmband van Palliam, Plusmaatjes in de Buurt, Fietsmaatjes Teylingen en Kunstweek Warmond dingen samen naar de jaarprijs: de Teylinger Trofee 2021. De gemeente Teylingen reikt ieder jaar de Teylinger Trofee uit aan een vrijwilligersinitiatief die een belangrijke bijdrage levert aan de lokale gemeenschap. Nu is het aan het publiek om te kiezen wie van hen de Teylinger Trofee 2021 in de wacht sleept. 

De inwoners van de gemeente Teylingen mogen zich uitspreken over hun favoriete organisatie. Via een online poll kun je stemmen op één van de bovengenoemde winnaars. De stemming loopt tot 22 november 23.30 uur. In december wordt de Trofee uitgereikt door wethouder Arno van Kempen, en ontvangt de winnaar een cheque van 1000 euro.

Alle Teylingers mogen meedoen. Van iedereen die stemt telt alleen de eerste stem. De jury neemt de resultaten van de stemming mee in haar eindoordeel. Welzijn Teylingen ziet erop toe dat de stemming eerlijk verloopt. De poll is te vinden via een nieuwbericht op www.welzijnteylingen.nl.

Omarm-band van Palliam

Vrijwilligers van Palliam hebben een omarm-band ontwikkeld. Een armband die met aandacht en liefde is geknoopt. Het knopen van de armband geeft de maker ontspanning en afleiding. En de armband geeft de ontvanger, in tijden van eenzaamheid, het gevoel niet alleen te zijn. Zo kunnen mensen laten zien dat zij zich verbonden voelen met mensen voor wie de coronatijd niet meevalt. 

Plusmaatje in de buurt

Een Plusmaatje in de buurt is aanwezig voor een andere jongere en heeft tijd en aandacht. Het team van Plusmaatje bestaat uit zes jongeren uit de Duin- en Bollenstreek met diverse soorten negatieve ervaringen. Deze jongeren spreken dezelfde taal, begrijpen de problemen waar de doelgroep mee worstelt en kunnen op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden. 

Fietsmaatjes Teylingen

Bij Fietsmaatjes gaan een vrijwilliger en een gast samen op pad met de duofiets. Niet alleen de gasten van Fietsmaatjes profiteren van deze activiteit. Het project geeft zowel de gast als de vrijwilliger plezier en ontspanning. Daarmee heeft Fietsmaatjes een enorme impact. Daarnaast inspireert Fietsmaatjes een groot aantal vrijwilligers om mee te doen. Het concept vindt ook navolging buiten de gemeentegrenzen.

Kunstweek Warmond

Een kleine groep gedreven en enthousiaste kunstliefhebbers zorgen ieder jaar voor de Kunstweek Warmond en de jury is erg gecharmeerd door de continue vernieuwing. Iedere keer is de Kunstweek namelijk weer anders. De Kunstweek bereikt en betrekt alle doelgroepen. Van jong tot oud, met kunst in de meest brede zin. De activiteiten gericht op kinderen hebben een educatief karakter. De ideeën om mensen met dementie te betrekken raken aan welzijnswerk.

Meer berichten