Logo deteylinger.nl
Testen op corona bij de GGD kan de komende tijd alleen op afspraak.
Testen op corona bij de GGD kan de komende tijd alleen op afspraak. (Foto: Pixabay)
Regio

GGD Hollands Midden stopt voorlopig met testen zonder afspraak

  Zorg & Welzijn

GGD Hollands Midden stopt voorlopig met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’. Vanaf dinsdag 16 november kun je alleen nog met een afspraak voor testen terecht bij een van de GGD-testlocaties in regio Hollands Midden. 

De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in de regio. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. Daarnaast stopt de GGD met het testen zonder afspraak. Zo kan de testcapaciteit beter worden benut. Door alleen te testen op afspraak kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland en kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen.
De GGD wil iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we spreiding in het afnemen van de testen nodig.
Mensen wordt nog steeds gevraagd zich te laten testen bij coronaklachten, om het virus er zo snel en goed mogelijk onder te krijgen. Dit geldt ook voor volledig gevaccineerde mensen. Testen kan op verschillende locaties in de buurt. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden. Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via coronatest.nl.
Zodra het weer rustiger wordt op de teststraten, wil de GGD Hollands Midden wel weer starten met testen zonder afspraak.

Meer berichten