Logo deteylinger.nl
<p>Van drukte in het hoofd tot rust en lichamelijke ontspanning met mindfullnes. </p>

Van drukte in het hoofd tot rust en lichamelijke ontspanning met mindfullnes.

(Foto: pr.)
Teylingen

Geslaagde Week van de Mantelzorg

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Op woensdag 10 november was de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Dit jaar kon deze dag gelukkig weer met elkaar gevierd worden. Welzijn Teylingen heeft de Dag van de Mantelzorg omgetoverd tot de Week van de Mantelzorg in Teylingen. Van 8 tot en met 11 november werden verschillende workshops georganiseerd voor mantelzorgers die ingeschreven staan bij Welzijn Teylingen. 

De week werd afgetrapt met een creatieve workshop. Er werd hard gewerkt aan de prachtige herfst-bloemstukken. Een laagdrempelige manier om creatief en ontspannen bezig te zijn. Alle bezoekers gingen met een mooie creatie voor zichzelf naar huis. “Ik moet mezelf dit ook gewoon een keer gunnen”, aldus een aanwezige mantelzorger. Door de onderlinge verbinding van de mantelzorgers ontstonden er mooie gesprekken. 

Op de tweede dag ontmoette een aantal mantelzorgers mindfulness trainer Sabina Huurneman van Mindfulness Hillegom. Zij verzorgde een mindfulness workshop waarin aandacht werd besteed aan het mentale welzijn van de mantelzorgers. “Mantelzorgers dragen zorg voor anderen, maar hoe zit het met de zorg voor zichzelf?”. Van drukte in het hoofd tot rust en lichamelijke ontspanning. Ook dit zorgde voor een mooie en geslaagde middag. De mantelzorgers gingen na afloop met een goed gevoel naar huis. 

De donderdagmiddag werd afgesloten met een kookworkshop verzorgd door ‘Gezond met Esma’ . Mantelzorgers hebben gezonde gerechten met een Marokkaanse insteek gemaakt. En… het harde werken werd natuurlijk beloond, want na het koken konden de mantelzorgers genieten van de zelfgemaakte maaltijden.

De Week van de Mantelzorg was een groot succes. Welzijn Teylingen ontving veel positieve reacties van enthousiaste mantelzorgers die aanwezig waren. Vrijwilligers waren onmisbaar in de uitvoering van de Week van de Mantelzorg in Teylingen. Voor meer informatie over mantelzorg in Teylingen, bezoek de website www.welzijnteylingen.nl/mantelzorg

Meer berichten