Afbeelding

Menstruatieproducten voor de Voedselbank Teylingen

Zorg & Welzijn Teylingen

Regio • Twee leden van Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek hebben vorige week met dozen vol maandverband en tampons naar de Voedselbank Teylingen gebracht.

Vrijwilliger Leonie Zandbergen ontving hen met open armen. Ze was heel blij met de spullen, omdat de vrouwelijke ‘klanten’ vaak geen geld te besteden hebben voor tampons (die zijn namelijk relatief duur) of maandverband. Menstruatie-armoede wordt dit genoemd. De klanten van de Voedselbank zijn gezinnen (van twee of meer personen) of alleenstaanden met een besteedbaar inkomen, dat lager is dan de vastgestelde norm. Het inkomen wordt regelmatig gecontroleerd en als klanten te veel inkomen hebben worden ze geschrapt van de lijst.

Deze Voedselbank krijgt van grote bedrijven in de gemeente veel artikelen aangeleverd. Zij delen dit met de andere Voedselbanken in de regio (Lisse, Noordwijk) waar ze een goed contact mee hebben. Over en weer worden artikelen uitgewisseld. De Rotary zorgt voor cadeaus met Sinterklaas en kerstpakketten met een heel kerstdiner erin. Deze worden zelfs thuisbezorgd. 

Uit de krant