Logo deteylinger.nl
<p>Het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. | Foto: C. v.d. Laan</p>

Het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. | Foto: C. v.d. Laan

(Foto: Corrie van der Laan)
Voorhout

Nachtapotheek naar Alrijne Leiderdorp

  Zorg & Welzijn

Regio - De nachtapotheek voor de regio Zuid-Holland Noord verhuist op dinsdag 19 april van Voorhout naar Leiderdorp. 365 nachten per jaar kunnen patiënten dan voor hun medicijnen terecht bij Nachtapotheek De Limes in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. 

De Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland (SSDR) is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg tijdens avond-, nacht- en weekenduren in deze regio en besloot de nachtapotheek te verplaatsen. De nachtapotheek neemt waar als alle andere openbare apotheken gesloten zijn.  Remco van der Velden, directeur SSDR: “De nachtapotheek moet zo goed mogelijk aansluiten op de acute zorg in de regio. In Alrijne Leiderdorp vind je de Spoedeisende Hulp en de centrale locatie van Huisartsenposten De Limes. Iedereen die daar naar toe moet, kan direct na het bezoek zijn medicijnen halen.”

Overdag in Voorhout

De apotheek van Alrijne in Leiderdorp is open tot 23.00 uur. Vanaf 19 april is de apotheek ook open van 23.00 tot 8.00 uur, onder naam van Nachtapotheek De Limes. Dit geldt voor alle dagen in de week: maandag tot en met vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen. De Dienstapotheek Bollenstreek in Voorhout is open van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 8.00 tot 23.00 uur.

Meer berichten