Afbeelding
Foto: pr.

Veilig vallen dankzij cursus Zeker Bewegen

Zorg & Welzijn Voorhout

Voorhout • De nationale week van de valpreventie start op maandag 3 oktober. In november start Jan Barends weer met de cursus Zeker Bewegen.

Omdat er in Nederland steeds meer senioren wonen, zal het aantal valincidenten in de toekomst waarschijnlijk toenemen. Dat geeft extra vraag aan de zorg. Tijd en geld worden eraan besteed. Maar het ergst is dit alles natuurlijk voor de slachtoffers. Elke 4 minuten belandt een 65-plusser na een val op de spoedeisende hulp. Dat zijn meer dan 100.000 behandelingen per jaar. De meest voorkomende letsels zijn aan hersenen, heup en pols.

Ouder worden is fijn, maar heeft ook de nodige fysieke nadelen. De balans en reactievermogen worden minder, de botten en spieren minder sterk. En door valangst gaat men -nog- minder bewegen, met nog meer aftakeling tot gevolg. Voor de mensen die dat willen voorkomen en er actief aan willen werken start in november weer een cursus in Voorhout. 

De cursus Zeker Bewegen (veilig vallen, opstaan en doorgaan) gaat dan -voor de zevende keer- van start bij Sportschool Kaizen onder leiding van Jan Barends. Hoe voorkom ik dat ik val? En wat als ik nou toch val en hoe kom ik dan weer overeind? Onder de deskundige beleiding van Jan Barends gaan deelnemer aan de slag. Aanmelden kan door te bellen naar 071-5174800 of mail naar barendssport@planet.nl..

Uit de krant