Bij mantelzorg wordt vaak gedacht aan zorg voor ouderen. Maar ook kinderen kunnen mantelzorg nodig hebben. Of zelfs mantelzorger zijn.
Bij mantelzorg wordt vaak gedacht aan zorg voor ouderen. Maar ook kinderen kunnen mantelzorg nodig hebben. Of zelfs mantelzorger zijn. Foto: Pixabay

Een Pluim voor de jonge mantelzorgers

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen • Het voor de jonge mantelzorgers in Teylingen weer mogelijk om een pluim aan te vragen bij Welzijn Teylingen. Een cadeaubon van bol.com als bedankje en blijk van waardering voor deze jonge helden, namens de gemeente. Het is nog tot en met 9 december mogelijk deze pluim aan te vragen.

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat eigenlijk? Dit zijn kinderen en jongeren, in de leeftijd van 8 t/m 17 jaar, die opgroeien met zorg, door ziekte binnen het gezin. Bijvoorbeeld met een gehandicapt broertje of zusje, een vader met psychische problemen of een moeder die chronisch ziek is. De jonge mantelzorgers blijven hierdoor zelf soms wat meer op de achtergrond, hebben meer zorgtaken en maken zich vaak meer zorgen om hun naasten dan andere leeftijdsgenoten. In andere woorden; gewone kinderen, in een bijzondere thuissituatie. Om deze jonge helden te bedanken en te waarderen, is er dit jaar een cadeaubon voor jonge mantelzorgers uit Teylingen, waarmee zij iets leuks voor zichzelf kunnen uitzoeken.

Aanvragen

De cadeaubon kan tot en met vrijdag 9 december worden aangevraagd via het digitale aanvraagformulier op de website van Welzijn Teylingen. De uitreiking van de cadeaubon is op donderdag 15 december tussen 16.00 en17.30 uur bij Paviljoen Sassennest, in Park Rusthoff, in Sassenheim. Neem een geldig legitimatiebewijs mee en kinderen onder de 12 jaar graag met begeleiding van een volwassenen.

Voor vragen, neem contact op met Welzijn Teylingen. Telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur via 0252-231805, of per e-mail via info@welzijnteylingen.nl. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant