Wethouder Wietsma, Joke van der Veer en Tarek El Shafey. | Foto: pr.
Wethouder Wietsma, Joke van der Veer en Tarek El Shafey. | Foto: pr. Foto: pr.

Wethouder: ‘Toegankelijkheid winkels en horeca kan beter’

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen • Op initiatief van Joke van der Veer uit Sassenheim heeft de gemeente Teylingen bemiddeld bij het rolstoelvriendelijk maken van de toiletten bij restaurant Op Eigen Wijze aan de Hoofdstraat. Eigenaar Tarek El Shafey was gevoelig voor de argumenten van Van der Veer. Wethouder Reny Wietsma overhandigde donderdag uit dank zowel Joke als Tarek een bos bloemen.

Joke van der Veer ondervindt al langer problemen om bij ondernemers in Teylingen naar binnen te kunnen. In winkels heeft ze moeite met draaien van haar elektrische rolstoel in de gangpaden van winkels. In de horeca kan ze vaak geen gebruik maken van het toilet. 

In actie

Hierop heeft ze wethouder Wietsma aangeschreven, die met haar in gesprek is gegaan. Namens de gemeente werd met verschillende partijen in Teylingen gesproken over de toegankelijkheid, waaronder Op Eigen Wijze. Eigenaar Tarek El Shafey was zich niet bewust was van de beperking voor Joke. Hij bedacht zich geen moment en kwam meteen in actie om de toiletten aan te passen.

Voorbeeld volgen

Wethouder Wietsma is blij met zijn initiatief. “Als gemeente vinden we toegankelijkheid heel belangrijk. Mooi als een ondernemer daar dan ook op inspringt. Ik hoop dat andere ondernemers zijn voorbeeld zullen volgen.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant