Afbeelding
Foto: pixabay

Ervaringsdeskundige te gast in het Alzheimercafé

Zorg & Welzijn Regio

Regio • Hoe is het als je merkt dat één van je dierbaren vergeetachtig wordt? En wat komt er dan allemaal op je af? Deze vragen staan centraal in het Alzheimercafé op maandag 13 februari, dit keer in Munnekeweij (Via Antiqua 25) in Noordwijkerhout.

Hanneke Kortekaas werkt al jaren als praktijkondersteuner ouderen bij een huisartspraktijk. In haar werk komt ze regelmatig mensen tegen met dementie. Daarnaast is ze sinds 2016 lid van de werkgroep Dementievriendelijk Lisse. Ze heeft veel kennis en ervaring als het gaat om dementie. Maar wat als het dan opeens je eigen moeder betreft? Ruim vier jaar geleden viel het Hanneke op dat haar moeder vergeetachtiger werd. Yvonne Martens gaat met Hanneke in gesprek over de periode die daarop volgde. 

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Veel informatie over dementie kunt u ook vinden op de website dementie.nl.

Het Alzheimercafé is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uit de krant