Afbeelding

Welzijnskwartier zoekt jongeren met een mening

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen • Jongeren kunnen zich vanaf deze week aanmelden voor de jongerenraad van Welzijnskwartier voor jongeren in Katwijk, Noordwijk, Rijnsburg, Lisse, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Warmond en Hillegom.

“Waar worden jongeren blij van? Wat maakt ze boos? Wat vinden ze frustrerend? Waar gaan ze harder voor lopen? Waar komen ze hun bed niet voor uit? We horen het graag … van jongeren zelf,” schrijft Welzijnskwartier. “Speciaal voor jongeren hebben we een adviesraad opgericht: de Jongerenraad. En die raad heeft snoeihard nieuwe jongens en meiden met een mening nodig.”

Eenzaamheid en sexting

De jongerenraad bestaat uit zes jongens en meiden, tussen de 17 en 23 jaar. De jongerenraad adviseert de mensen van Welzijnskwartier over de onderwerpen die opgepakt moeten worden. De manier waarop die onderwerpen onder de aandacht moeten komen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen: eenzaamheid, lachgas, sexting op socials, armoede, messen op straat en snel geld verdienen. 

Adviseren

De Jongerenraad adviseert Welzijnskwartier. Een organisatie die zich inzet voor een inclusieve samenleving. Een samenleving dus waarin iedereen meedoet en erbij hoort. Waar niemand aan de kant staat of uitgebonjourd wordt. De opdrachtgevers zijn gemeenten, scholen, zorgorganisaties en al die andere partijen die de wereld een klein beetje mooier willen maken. 

Aanmelden

De jongerenraad komt vijf a zes keer per jaar bij elkaar in Katwijk. Voor leden uit omliggende gemeenten wordt vervoer geregeld. Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Marloes de Mooij door de te bellen of appen naar 06-12102118.

Uit de krant