Clubkampioen Gé van der Willigen met de wisselbeker, geflankeerd door Ed van Dorp (rechts) en Ad van der Geest (links). | Foto: pr.
Clubkampioen Gé van der Willigen met de wisselbeker, geflankeerd door Ed van Dorp (rechts) en Ad van der Geest (links). | Foto: pr. Foto: pr.

Gé van der Willigen tafeltenniskampioen

Sassenheim n De jaarlijkse strijd om het clubkampioenschap tafeltennisvereniging TTV Sassem was ongekend spannend. De halve finales werden uitgevochten door de vier sterkste spelers van de vereniging, allen in de bondscompetitie uitkomend voor het eerste team. Ed van Dorp, met acht titels recordhouder, versloeg Ad van der Geest, ook al meervoudig clubkampioen. In de andere halve finale beet topfavoriet Jaap Meiland, regerend clubkampioen, verrassend in het zand tegen een ontketende Gé van der Willigen. Dat betekende een finale tussen Van Dorp en Van der Willigen.

Van der Willigen zat nog in een flow door zijn opzienbarende winstpartij tegen Meiland en wist met fantastische spinballen ook de eerste twee sets tegen Van Dorp te winnen. Maar Van Dorp kwam terug en pakte de volgende twee sets, waarmee de stand weer gelijk was. In de beslissende set wist Van der Willigen na een 5-2 achterstand de wedstrijd alsnog in zijn voordeel te beslissen. Zo komt de naam van Gé van der Willigen op de kampioenschapsbeker, net als 20 jaar geleden. Van der Willigen voorspelde dan ook dat hij in 2036 opnieuw zal toeslaan.

Ook in de B-poule verwoede strijd geleverd. Ton van der Voort won hier de finale uiteindelijk ook in vijven tegen een leeg gespeelde Aad van Vliet, die hem in de voorronde nog had verslagen. Nol van Steijn en Theo van Ruiten eindigden respectievelijk als derde en vierde.