Het was een gezellig samentreffen in Het Trefpunt tijdens de wijkmarkt. Diverse klachten en suggesties werden door de aanwezigen gemaakt. | Foto: Nico Kuyt
Het was een gezellig samentreffen in Het Trefpunt tijdens de wijkmarkt. Diverse klachten en suggesties werden door de aanwezigen gemaakt. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Veel belangstelling voor wijkmarkt Warmond

Warmond n Het gemeentebestuur was vorige week te gast in de grote zaal van Het Trefpunt, waar de wijkmarkt werd gehouden voor de bewoners van het gebied in het oosten van de Herenweg. Zoals gewoonlijk in deze kern, werd de avond een levendig gebeuren met veel opmerkingen die uit de zaal werden geroepen.

Door Nico Kuyt

Vooraf aan de wijkmarkt heeft een aantal raadsleden de wijk bezocht. Zij zagen onder andere scheve lantaarnpalen en losse prullenbakken. Tevens merkten zij de ondiepe putdeksels op in diverse wegen en fietspaden. Vanuit de zaal werden er nog een paar opmerkingen toegevoegd, zoals ook de te laag aangebrachte putdeksels op de nieuwe betonnen fietspaden. Tevens waren er wat bloembakken in de open ruimte verdwenen, maar die bleken aangetast te zijn door wat zeer naar onkruid. Voor de Herenweg kwam de oude oproep naar voren om deze een 30 km-zone te maken. Maar hier zitten volgens wethouder Kees van Velzen ook weer nadelen aan. De stoplichten moeten dan weg, het asfalt vervangen door klinkertjes en ook geen zebra's, maar die kunnen er nog een beetje in gesmokkeld worden. De wethouder gaf aan dat in het najaar enkele bijeenkomsten worden georganiseerd over de op handen zijnde herinrichting van de Herenweg. Daar kunnen alle wensen worden besproken. De bedoeling is dat rond 2018 die herinrichting is afgerond.

Pijnpuntjes

Er kwamen nog diverse opmerkingen vanuit de aanwezigen in de zaal. Zoals over het doortrekken van het betonnen fietspad bij de Vinkenbaan, het opnemen van een middenlijn op de Wasbeeklaan en enkele zaken voor de handhaving, zoals een geparkeerde bus bij de Korenmolenbrug en vrachtauto's die 's avonds in de bocht bij de appartementen op de Semenarielaan staan. Ook voor een handhaven van overhangend groen werd gevraagd en dat de bomen in de Warmundastraat te groot zijn geworden en elkaar verdrukken. Tevens klonk de wens voor verkeersremmende maatregelen op de Padoxlaan, want het is daar soms een racebaan. Deze en nog andere opmerkingen krijgen over enige tijd een antwoord van B&W of er iets aan te doen valt.

Op de wijkmarkt kwamen ook nog enkele organisaties en diensten zich presenteren, zoals de sociale wijkteams, die in Voorhout en Warmond als pilot zijn begonnen. De wijkregisseuse deed een oproep voor projecten uit de bevolking. Welzijn Teylingen, de gemeentelijke Rekenkamer en ook Burgernet lieten op de avond van zich horen.