Nando, Ruben, Daan en Peter bij het kunstwerk `De stad van kunst en wetenschap` van de beroemde architect Calatrava. | Foto: pr.
Nando, Ruben, Daan en Peter bij het kunstwerk `De stad van kunst en wetenschap` van de beroemde architect Calatrava. | Foto: pr. Foto: pr.

Regenboog in Valencia

Voorhout n Samen met hun juffen Marieke, Els en Jacomijn vertrokken leerlingen Daan, Ruben, Nando en Peter in het kader van het Erasmus + project half mei naar Valencia in Spanje. Met dit project houdt basisschool De Regenboog zich sinds twee jaar bezig. Afgelopen oktober is er een bezoek gebracht aan Slowakije en in mei 2015 hebben leerkrachten en leerlingen van de andere deelnemende landen (Polen, Spanje, Italië, Turkije en Slowakije) de school in Voorhout bezocht. Nu was het de beurt aan de Ramon Laporta School in Valencia om als gastheer op te treden. In het project 'Under the same sky, equel rights and open minds for all' wordt door alle deelnemende scholen aan dezelfde onderwerpen gewerkt. De leerkrachten ontwerpen lessen voor elkaar, in het Engels, die daarna op alle scholen worden gegeven. Tijdens het bezoek ontmoetten de leerkrachten en de leerlingen elkaar om nieuwe ideeën uit te wisselen en de Spaanse cultuur te leren kennen. De Nederlandse leerlingen draaiden mee in het lesprogramma en deden mee aan verschillende workshops, terwijl de leerkrachten kennis maakten met het Spaanse schoolsysteem. Tijdens deze week verbleven de leerlingen van De Regenboog bij gastgezinnen waar ze warm in het gezin werden opgenomen.


Taizéviering in Dorpskerk

Sassenheim n Op zondag 5 juni zal de laatste oecumenische Taizéviering van dit seizoen gehouden worden in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat. De viering begint om 19.00 uur. Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking. Swenske Mout en Johan Faas begeleiden met dwarsfluit en klarinet.

De Taizédienst voegt iets toe aan de gebruikelijke zondagse kerkdiensten met de specifieke Taizézang, waarin de herhaling van een of twee regels belangrijk is. De stilte krijgt in deze gebedsdienst een belangrijke plaats. Stilte geeft rust en ruimte voor inkeer in deze soms zo onrustige en soms angstige maatschappij om even op adem te komen. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand die in gedachte is.


Zomerbridge in Bernardus

Sassenheim n Na het afronden van de clubbridge-competitie voor leden organiseert Bridgeclub De Wasbeek een tiental zomerdrives waaraan deelname mogelijk is voor leden en niet leden. Er wordt in een informele sfeer gekaart. Elke beginnende, gevorderde- of thuisbridger is welkom.

De eerste zomerbridge avond is op maandag 6 juni en de laatste op maandag 8 augustus 2016. De finale is op maandag 15 augustus. Er zijn prijzen te winnen. De kosten bedragen 6 euro per paar per avond. En paar plaatst zich voor de finaleavond (kosteloos) op maandag 15 augustus door op zes van de tien avonden mee te spelen of drie keer meespelen en daarvan minstens éénmaal avondwinnaar te zijn. De beste zes scores tellen mee voor het eindklassement.

Speellocatie is Tuinzaal Bernardus (eigen ingang), Hoofdstraat 82 in Sassenheim. Aanmelden voor het zomerbridge via de website www.nbbclubsites.nl/club/9039, per e-mail bridgeclub.de.wasbeek@ziggo.nl of bel naar 06-48718367. De aanvangstijd is 19.45 uur. Deelnemers worden verzocht om uiterlijk 19.30 uur aanwezig te zijn. Voor aanmelding in de zaal, graag om 19.15 uur aanwezig.