Deelnemers worden vanaf de bus het laatste stuk met een golfkarretje naar de high-tea vervoerd. | Foto: pr.
Deelnemers worden vanaf de bus het laatste stuk met een golfkarretje naar de high-tea vervoerd. | Foto: pr. Foto: pr.

'Islam en interculturele communicatie'

Voorhout n Rien van de Toorn geeft op twee avonden een kijkje achter de schermen van andere culturen en islam. Op donderdag 16 en 30 juni zijn de cursusavonden in De Verdieping.

In de media staan allerlei berichten over moslims en over de islam. En de meningen vliegen in het rond. Maar hoe kan je je nou als christen (van welke kerk dan ook) opstellen in deze multiculturele samenleving? En ook 'Wat is cultuur en wat is Gods plan met talen en culturen? Hoe communiceer je effectief over cultuurgrenzen heen?'

Rien van de Toorn weet als geen ander hoe een kijkje te geven achter de schermen van andere culturen en islam en hij wil graag bovenstaande en andere vragen bespreken op twee cursusavonden. Op donderdag 16 juni is het thema 'De wereld van Islam en moslims' en op donderdag 30 juni 'Interculturele communicatie'. De bijeenkomsten zijn beide keren van 20.00 tot 22.00 uur in Kerkelijk Centrum 'De Verdieping', Dr. Aletta Jacobslaan 1, Voorhout. De toegang bedraagt 10 euro per lezing. Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met Inge den Hollander (Baptistengemeente Kaleb Teylingen), idenhollander@hotmail.com/ 0649722557.


KBO Teylingen: zomeractiviteiten 2016

Teylingen n Ook dit jaar organiseert KBO Teylingen weer een aantal zomeractiviteiten voor haar leden. In de Nieuwsbrieven van deze maand zijn deze zomeractiviteiten aangekondigd. Hierin is abusievelijk bij twee activiteiten een onjuiste datum vermeld.

Dagtrip naar Leerdam met een boottocht over de Linge is op 27 juli van 9.00-17.00 uur en Bowlen in de Oude Tol Partycentrum is op 16 augustus van 14.30-16.30 uur.

Voor meer informatie, neem contact op met het KBO-secretariaat, tel. 0252 224126 of e-mail kboteylingen.secretariaat@gmail.com. Ook op de websites van KBO Sassenheim, Voorhout en Warmond is verdere informatie te vinden.


Brassband Warmond bij de Zonnebloem

Warmond n Vijftig gasten en twintig vrijwilligers van de Zonnebloem Warmond waren afgelopen donderdag te gast in Noordwijkerhout om te genieten van een high-tea. Tijdens een zonnige middag zat de sfeer er tijdens de busreis al bijzonder goed in. Er werd lekker bijgekletst door bekenden, maar ook tussen mensen die elkaar al langer niet hadden gezien.

De high-tea werd mede mogelijk gemaakt door de Brassband Warmond. De band is na 92 jaar opgeheven door een afnemend ledenaantal. Met de opbrengst van de verkoop van muziekinstrumenten werden diverse goede doelen in Warmond verrast waardoor deze gezellige middag mogelijk is gemaakt.