Daan (l) en Sinne in training voor de Vierdaagse. | Foto: pr.
Daan (l) en Sinne in training voor de Vierdaagse. | Foto: pr. Foto: pr.

Daan en Sinne lopen mee in 100ste Vierdaagse

n Voorhouters wandelen 120 kilometer voor goed doel

Voorhout n De Voorhoutse vrienden Daan en Sinne (11) lopen in juli hun eerste Nijmeegse Vierdaagse. Dat doen ze niet zomaar, maar voor het goede doel.

De Nijmeegse Vierdaagse trekt jaarlijks zo'n 42.000 lopers. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in Nijmegen en de prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.

Deze editie van Vierdaagse start op dinsdag 19 juli. Een bijzondere dit keer, want het is de honderdste editie. En dit jaar lopen Daan en Sinne mee. Beiden zijn elf jaar en behoren dan ook tot de jongste deelnemers. En misschien is Sinne wel de jongste. Hij wordt pas in december 12 jaar. De voorwaarde voor deelname is dat je dit jaar 12 jaar wordt.

Vierdaagse bloed

De twee vrienden wonen in Voorhout en hebben het Vierdaagse bloed door hun aderen stromen. Zo heeft de vader van Sinne, Marc, al een aantal keren de 50 kilometer van de Vierdaagse gelopen, terwijl de oma van Daan al heel wat keren de 30 kilometer wandelingen heeft gemaakt.

De jongens zijn al sinds januari in training en lopen nu wekelijks zo'n 25 kilometer. Uiteindelijk gaan ze vier dagen achter elkaar iedere dag 30 kilometer wandelen. De komende weken trainen ze stug door om in juli de op de Via Gladiola hun Vierdaagsekruis te mogen ontvangen.

Upendo

Daan en Sinne lopen deze Vierdaagse ook voor een goed doel: Upendo. Upendo geeft kansarme (wees)kinderen in Kenia weer een toekomst door ze onderdak en scholing te bieden. Op vrijdag 3 juni komt de oprichtster van Upendo een presentatie geven op basisschool De Achtbaan in de klas van de twee jongens. Hun doel is genoeg geld in te zamelen om ieder (minimaal) één kind voor een jaar te kunnen sponsoren. Inmiddels staat de teller van hun sponsorpagina op ruim 200 euro, maar ze hopen natuurlijk op veel meer.

De twee jongens en het goede doel steunen kan via de speciale sponsorpagina: http://www.devierdaagsesponsorloop.nl/lopers/sinne-de-reus .