Stralende gezichten tijdens de verkiezing van het beste leerbedrijf. Op de foto, v.l.n.r.: Sanja Bemelman , Els  van der Graaf,  Sander Sloothaak (eigenaar van Apotheek Sassembourg) en Marieke van Duijn. | Foto: pr.
Stralende gezichten tijdens de verkiezing van het beste leerbedrijf. Op de foto, v.l.n.r.: Sanja Bemelman , Els van der Graaf, Sander Sloothaak (eigenaar van Apotheek Sassembourg) en Marieke van Duijn. | Foto: pr. Foto: pr.

Beste leerbedrijf

Sassenheim n Apotheek Sassembourg is een van de acht beste leerbedrijven in de regio Leiden/Gouda. Ieder jaar organiseert het ID/ROC college deze verkiezing voor bedrijven waar hun leerlingen stage lopen. Een bijzonder moment, want het is voor het eerst in 25 jaar dat er een apotheek genomineerd was. De jury is te spreken over Apotheek Sassembourg, gevestigd aan de Jan van Brabantweg. In het rapport wordt onder andere vermeld: "Deze apotheek heeft veel studenten begeleid, die door bijzondere omstandigheden hun opleiding niet konden voortzetten, als ze niet met zoveel inzet en betrokkenheid begeleid zouden zijn." Inmiddels zit de apotheek nu bijna een jaar in Sassembourg, waar na de zomer ook diverse poliklinieken van het Alrijne ziekenhuis hun intrek nemen. Namens Apotheek Sassembourg heeft Els van der Graaf de nominatieprocedure doorlopen. Zij heeft de oorkonde tijdens de bijeenkomst in Zoetermeer in ontvangst genomen. De winnaar werd patisserie Tout uit Amsterdam.