De spelers van Warmunda vieren feest na een historisch kampioenschap. | Foto: pr.
De spelers van Warmunda vieren feest na een historisch kampioenschap. | Foto: pr. Foto: pr.

Historische promotie

Warmond n Na de 0-1 overwinning uit bij Stolwijk, kon Warmunda afgelopen zondag het karwei afmaken. Bij een gelijkspel of overwinning zou de ongekende ongeslagen reeks vanaf september uitmonden in promotie naar de derde klasse.

1         Warmunda

0         Stolwijk

Op het laatste moment, vlak voor de wedstrijd, stuurde de KNVB een bericht, waaruit afgeleid kon worden dat promotie voor Warmunda zelfs al een feit was. De mannen van trainer Alan Campfens gingen desondanks voor de winst en om hun sportieve plicht te vervullen. Voor tegenstander Stolwijk stond er bovendien nog heel wat op het spel.

In de eerste helft domineerde Stolwijk wel, zonder grote scoringskansen te creëren. Warmunda werd teruggedrongen en kon zelf niet gevaarlijk worden.

Na rust kwam Warmunda onder leiding van aanvoerder Vincent Solleveld beter in haar spel en werd de keeper van Stolwijk meer op de proef gesteld. Een mooie actie, gevolgd door een prachtig schot van Dennis Kramer, bracht een voorsprong voor Warmunda: 1-0. Stolwijk zette daarna nog meer aan, dwong kansen af, maar de verdediging van de Warmonders gaf geen krimp. Bovendien was keeper Arthur van Dam onpasseerbaar. Met een collectieve prestatie én veel geluk bleef de 1-0 in tact. Ook toen Sjoerd Winkelman met rood het veld moest verlaten, bleef het team overeind.

Na het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter, brak het feest los. Een historische promotie naar de derde klasse is in de 71-jarige geschiedenis van de Warmunda bereikt.


Teylinger Open: golf voor goede doel

Teylingen n Het Teylinger Open golftoernooi wordt dit jaar op vrijdag 3 juni gespeeld bij golfcenter de Batouwe in Zoelen. De opbrengst van dit Teylinger toernooi gaat naar het goede doel, Batouwe Minder Validen Golf (B.M.V.G).

Het Teylinger Open wordt een keer per jaar georganiseerd. Het golftoernooi werd in de beginjaren georganiseerd door Bert Pilascek onder de naam 'het Voorhouts Open'. Een aantal jaar geleden heeft Roel van Iersel de organisatie overgenomen en het toernooi in een nieuw jasje gestoken. Onderdeel daarvan is dat de opbrengst naar het goede doel gaat. Vorig jaar was dat de Monique Kalkman Foundation en dit jaar is het voor de B.M.V.G.

Op vrijdag 3 juni verzamelen de deelnemers om 8.45 uur bij Cheers aan de Herenstraat in Voorhout. De bus vertrekt om 9.30 uur. Na een dag golfen, inclusief diner en loterij, zijn de golfers om 21.00 uur weer terug in Voorhout. Aanmelden kan via www.teylingeropen.nl.