De jeugdige judoka's strijden op de tatami om de clubtitel. | Foto: pr.
De jeugdige judoka's strijden op de tatami om de clubtitel. | Foto: pr. Foto: pr.

Judoka's strijden om clubkampioenschap

Voorhout n Judoka's van Sportschool Barends, Sportschool Kaizen en Judovereniging Noordwijkerhout streden zondag om de eer en om de clubtitel in de dojo van Barends Sport in Voorhout. Voor het publiek waren er veel mooie ippons te zien (volpunt) tijdens de zeer sportieve wedstrijdjes. Aan het einde kreeg elk deelnemer en alle jonge toeschouwers die keurig hadden toegekeken, een tegoedbon voor een gratis ijsje in te wisselen.

De winnaars zijn:

Eerste: Kick Janssen, Dorus Tuijthoff, Briek de Ridder, Lars Luijnenburg, Thijs van Rooij, Niels van Nobelen, Lex Nieuwenhuis, Geus Hartevelt, Anna Warmerdam, Daan Luijnenburg, Jasper Duijnhoven, Floris Baten, Lars van Teylingen, Benjamin Messing, Stefan Disseldorp, Bram van der Voet, Bram Leinberger, Jim Bahnmuller, Camiel Plevier, Rutger Barends.

Tweede: Madelief Post, Conrad Blijleven, Nick Tuijthoff, Arian Tomaka, Tygo Breed, Olivier Steemers, Claire Winnubst, Tim van Steijn, Robbin Zandbergen, Jens van der Reep, Marc de Jong, Mark Eikema, Gijs van der Linden, Lars van Rooij, Calvin Kersten, Lucas de Vries, Bas Verwer, Wessel van Velzen, Thomas Leinberger, André Dietz, Robin Keus.

Derde: Dawid Wojcik, Lucas van der Veer, Tygo Dirks, Annelies van Weerdt, Eline Rovers, Scott Haynes, Liv Koelewijn, Stan van Rooij, Jeffrey van der Vlugt, Joris van der Linden, Arthur Sanosian, Marijn Vink, Aron de Vries, Sylvan Vink, Myrthe Dekker, Kevin Vooijs, Yannick Turk, Gijs Schlief, Jeroen Keijzer, Jannetje Driessen, Reinier van der Weij.


TOP verliest laatste competitiewedstrijd

Sassenheim n De korfballers van TOP/Quoratio hebben zich ondanks het verlies tegen concurrent PKC geplaatst voor de kruisfinales. Op het eigen veld aan de Sportdreef ging het de eerste minuten gelijk op. Tot 6-6, daarna moesten de Sassenheimers in de achtervolging. Bij rust stond de ploeg van Jan Niebeek met 9-13 achter. TOP zag de achterstand oplopen tot een maximaal verschil van negen doelpunten (15-24) in de tweede helft. De Sassenheimers kwamen nog iets dichterbij, maar het was niet genoeg voor de winst. Wel waren er publiekswissels voor Rianne Echten en Friso Boode. De beide spelers verlaten TOP na dit seizoen. Ook de ingevallen Ilse Hazekamp stopt in Sassenheim. Zij stapt over naar Fiks in Oegstgeest. Door de 20-25 eindstand is PKC eerste in de poule. TOP eindigt als tweede en speelt op zaterdag 4 juni de kruisfinale in Delft tegen thuisploeg Fortuna. Bij winst staat TOP in de finale van het veldkampioenschap, op zaterdag 11 juni in Bennekom.


Mooie zwemtijden in limietwedstrijd

Voorhout n De kersverse Nederlands kampioenen van de Columbiaan zwommen afgelopen weekend een limietwedstrijd in Zoetermeer. Deze wedstrijd stond in het programma om ervaring op te doen, de fouten eruit te halen, maar ook om misschien al scherpe tijden neer te zetten voor de regionale kampioenschappen en de Nederlandse Kampioenschappen die over een paar weken gezwommen worden.

De tijden die het meest opvielen waren die van Yente Bouwmeester. Op de 200m wisselslag zwom ze in 2.55.28 naar de eerste plaats. De 200m borstcrawl deed ze in een persoonlijk record van 10sec. in een tijd van 2.36.41. Beide tijden zitten bij de snelste zes tijden die dit jaar gezwommen zijn door een meisje uit 2005.

Casper Hoogervorst, eveneens uit 2005, zwom de 200m wisselslag in een prima tijd van 2.53.94. Veruit de snelste tijd die dit jaar gezwommen is in zijn leeftijd.

Kimberly Ruiter zwom deze afstand in 3.10.61, Gioia Remkes deed dit in 3.14.59, wat resulteerde in de derde en achtste tijd van het jaar bij de meisjes 2006 die dit jaar gezwommen zijn. Ruiter zwom in deze wedstrijd ook voor het eerst de zware 100m vlinderslag. Ze stopte de klok op 1.38.97. Er is maar één meisje in Nederland sneller geweest dan deze tijd. Elise Vink scherpte haar 100m schoolslag aan met 1.30.54 en staat daarmee op de vijfde plaats.