De start van iedere wandeling in Sassenheim is in Park Rusthoff. | Foto: pr.
De start van iedere wandeling in Sassenheim is in Park Rusthoff. | Foto: pr. Foto: pr.

Vier dagen wandelen

Voorhout/Sassenheim n De Oranjevereniging Sassenheim organiseert van maandag 6 tot en met donderdag 9 juni voor heel Sassenheim weer de avondvierdaagse. Van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni is de vierdaagse in Voorhout.

In Sassenheim starten de deelnemers alle avonden bij 't Sassennest in park Rusthoff. Er kan gekozen worden tussen een route van 5 of 7,5 kilometer. Basisschool kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen mee lopen. Op donderdag is er een feestelijk onthaal van alle deelnemers. Deelname kost zonder medaille 3,50 voor leden en 5,50 voor niet leden. Wel een medaille na afloop, dan betalen leden 4,50 euro en niet leden 6,50 euro. Voor inschrijving, ga naar www.oranjevereniging-sassenheim.nl.

Voorhout

De Oranje Vereniging Voorhout organiseert van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni de 42ste editie van de Avondwandelvierdaagse. Deelnemers kunnen meedoen aan de 5 en 10 kilometer. Op de laatste avond is het ook weer mogelijk voor groep 1,2 en 3 om in te schrijven voor de KIDS-loop.

De start is op bij de scouting aan de Sportlaan. Startkaarten a 3,50 euro zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Jeroen Schulte Doe Het Zelf, Herenstraat 124 tussen 6 en 14 juni om 16.00 uur, Gebouw Oranje Vereniging Voorhout Sportlaan 2 op maandag 13 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Ook bij de start zijn de kaarten te koop. De kosten bedragen dan 4 euro. Een dagkaart kost 1,50 euro.


St. Cecilia start nieuwe AMV-lessen

Voorhout n Ook dit jaar starten weer nieuwe lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Voorhout. AMV is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. De muzikale cursus, een initiatief van muziekvereniging St. Cecilia, gaat in september van start (na de feestweek in Voorhout) en duurt veertig weken.

Door middel van AMV doen kinderen algemene kennis op van muziek. Daarnaast legt de cursus een brede basis voor een eventuele verdere muzikale ontwikkeling, als een kind bijvoorbeeld later een instrument wil gaan bespelen. Kinderen leren door middel van een blokfluit noten lezen en liedjes spelen, ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. Ook wordt de mogelijkheid geboden verschillende instrumenten uit te proberen.

Aanmelden

De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan onder leiding van Marjoleine Mosselman. Het lesjaar van AMV bestaat uit veertig weken, gelijklopend met school(vakanties). De lesdag en het tijdstip wordt aan het begin van het seizoen bepaald. Voor meer informatie en aanmelding, e-mail naar leerlingen@stceciliavoorhout.nl.