De Leidse Buitenschool. | Foto: Nico Kuyt
De Leidse Buitenschool. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Herinrichting Wasbeekerlaan op stapel

Sassenheim n Sinds de opening van station Sassenheim eind 2011 bestaat er de wens om de fiets- en wandelroute over de Wasbeekerlaan te verbeteren. Ook hebben diverse aanwonenden verzocht om de weg in te richten voor 30 km/uur.

Door Nico Kuyt

Ook gaat de nieuwe snelbus over de laan lopen en daar zijn ook aanpassingen voor nodig. Tenslotte moet voor het bedrijventerrein Jagtlust enige wateroverlast worden opgelost.

Bij de herinrichting worden al die onderdelen integraal uitgevoerd. B&W gaat de gemeenteraad vragen om hiervoor het krediet beschikbaar te stellen. Het hele project wordt geraamd op 650 duizend euro waarvan 400 duizend voor de verkeersmaatregelen en 250 duizend voor het riool. Na het beschikbaar stellen van het krediet wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een bestek en start de aanbesteding. Na de opdrachtverlening staat de uitvoering gepland voor de tweede helft van 2016.


Verruiming vervoer leerlingen

teylingen n B&W gaat akkoord met het toekennen van leerlingenvervoer per taxi voor een 6-jarig kind naar de Katwijkse 'Leidse Buitenschool'. Daarmee stemt de gemeente in met ook de volgende toekenningen naar het Cardea campus De Krom in Katwijk en het Cardea campus Lisse, die beide verbonden zijn aan De Leidse Buitenschool. Maar het geldt wel voor maximaal een schooljaar.

Door Nico Kuyt

Bij de gemeente kwam een aanvraag in voor bekostiging van het leerlingenvervoer naar het Cardea campus De Krom in Katwijk. Dit is een onderwijs/zorgcombinatie verbonden aan de Leidse Buitenschool voor speciaal onderwijs in het zogeheten cluster 4. Deze school is in het ver verleden nog door Koningin Wilhelmina opgericht om de Leidse bleekneusjes op te sterken. En nog steeds is de hoofdvestiging van de school gevestigd op het perceel waar Hare Koninklijke Hoogheid in 1916 verbleef. B&W maakt nu van de hardheidsclausule in de gemeentelijke verordening gebruik om het mogelijk te maken het leerlingenvervoer alsnog toe te kennen. De Krom biedt daghulp aan kinderen van drie tot en met zes jaar, die onvoldoende vaardigheden hebben om op school mee te kunnen draaien. Spelenderwijs verschuift de aandacht steeds zodat het kind uiteindelijk weer naar school kan. In het vervolg worden nu zulke aanvragen gehonoreerd voor Katwijk en Lisse mits aan het afstandscriterium van zes kilometer wordt voldaan. Maar dan voor één jaar. De verwachting is dat de regio in het najaar met een kader komt hoe om te gaan met zulke aanvragen.