De verbouwing geeft Bernardus 'een nieuw hart'. | Foto: PR
De verbouwing geeft Bernardus 'een nieuw hart'. | Foto: PR Foto: PR

Verbouwing restaurant en entree geeft Bernardus een nieuw hart

zorg n Wie afgelopen weken in Bernardus is geweest, heeft gemerkt dat er een grote verbouwing aan de gang is. De gehele entree en receptie gaan op de schop. Er komt een gezellig binnenterras, een koffiehoek en betoverend projectiescherm. De verbouwing moet begin juni klaar zijn.

Leo Bellekom, manager van Bernardus, weet alles van het creeƫren van een prettige leefomgeving. Hij komt uit de facilitaire hoek en kent de kneepjes van het vak. Leo vertelt: 'Gastvrijheid en sfeer zijn de sleutelwoorden achter deze verbouwing. Ik wil af van de informatiebalie waar de receptionistes veel werk achter de computer en telefoon doen. Want elke minuut dat ze daarmee bezig zijn, kunnen ze geen aandacht schenken aan de mensen om zich heen. Een praatje maken, iemand op weg helpen en ervoor zorgen dat iedereen zich op hun gemak voelt.' De receptie verdwijnt dus. En receptionistes worden gastvrouwen bij de koffiebar. Er moet nog wel wat gebeuren voor het zover is. De verbouwing zelf is in volle gang. Maar de manier waarop gewerkt wordt, zal ook veranderen. Leo: "We willen dat de gastvrouw geen telefoontjes meer hoeft door te verbinden. Bijvoorbeeld door telefoontjes rechtstreeks op de afdelingen te laten uitkomen. En als er iets op de computer moet gebeuren, dan wordt dat achter de schermen." De gastvrouw kan zich helemaal richten op het optimaal verzorgd houden van de entreeruimte. Ook kan zij alle binnenkomende mensen vriendelijk welkom heten en voor de liefhebber een kopje koffie of thee met iets lekkers serveren.

Hart van Bernardus

Het entreegebied en het restaurant zijn straks open met elkaar verbonden en vormen het hart van de Bernardus. De bezoekers kunnen een plekje zoeken in het theehuis, de koffielounge of het restaurant. Er zijn meerdere sfeervolle plekken waar je even rustig kunt gaan zitten. Bezoekers komen straks dus binnen in een gezellig horecaplein in plaats van een grote hal met een informatiebalie. 'In beide ruimtes is een tv met groot beeldscherm aanwezig om samen te genieten van bijvoorbeeld de olympische Spelen of een goede film met aansluitend een goed gesprek.' Leo Bellekom ziet de gezellige drukte al voor zich: 'Of iemand pakt een goed boek en schuift aan bij de leestafel. Ook de vrijwilligers van het internetplein zijn straks met de computers te vinden in het entreegebied.' Speciaal voor de kinderen is er een ruimte waar je diverse spellen kunt doen. Met een zeer moderne projector aan het plafond wordt op de vloer (na keuze) een voetbalveld geprojecteerd. Ook geprojecteerde doelen en een geprojecteerd bal zijn aanwezig. Dus voetballen maar. Het projectiescherm kan ook door de bewoners zelf gebruikt worden door te kiezen voor zwemmende vissen of mooie bloemenvelden.


Exotische markt in Warmond

markt n Op zondag 12 juni van 11.00-16.00 uur organiseert de Galerie Het Oude Raadhuis een exotische kunst- en kunstnijverheid markt rond het Dorpsplein van Warmond.

Wilt u alvast heerlijk het zomerse vakantiegevoel krijgen? Of zoekt u een plek om uit te rusten van een fietstocht? Op ons gezellige Exotische Marktje op het Dorpsplein in Warmond vindt u o.a. antiek en kunstnijverheid uit ZO Azie, Indiase kunst, Hamam artikelen uit Turkije, kunstnijverheid uit Bali, producten van Vrienden van de Olifant en een breed scala aan tropische vruchten.

Ook Kunstlokaal 'De Oude School' heeft voor de gelegenheid een terras met exotische hapjes. Bovendien zijn de Galeries 'Het Oude Raadhuis' en 'De Pomp' aan het plein open. Meer informatie is te vinden op www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl.