Goed ingepakt tegen de elementen het strand op. | Foto: PR
Goed ingepakt tegen de elementen het strand op. | Foto: PR Foto: PR

Zonnebloem Voorhout bezoekt Langevelderslag

uit n Op donderdag 2 juni bracht De Zonnebloem, afdeling Voorhout een bezoek aan Langevelderslag. Op het programma stond een rit met de strandrups om 11 uur, voorafgegaan door koffie met gebak in restaurant Nederzandt en – althans dat was de bedoeling - gevolgd door een lunch.

De vier gasten de vier vrijwilligers lieten het zich goed smaken, maar inmiddels betrok de lucht en kwam de regen naar beneden. Dus niet erg geschikt voor een rit over het strand met een open – voor rolstoelen aangepaste – strandrups. Dit vroeg om een aanpassing van het programma en iedereen werkte daaraan van harte mee. Eerst werd de lekkere lunch gebruikt, werden de medewerkers van de strandrups voorzien van een warm drankje en werd gewacht op betere weersomstandigheden. Zo rond half één was het nagenoeg droog en kon de rit een aanvang nemen. Voorzien van regencapes en een goede portie optimisme was de rit over het strand bij windkracht 5 en spectaculaire algenschuimgolven een ware belevenis. Niet alleen de gasten en de vrijwilligers genoten zicht baar van deze weersomstandigheden, maar ook de chauffeur van de strandrups. Zo kon, doordat iedereen zich flexibel opstelde - de medewerkers van restaurant Nederzandt en van de strandrups, de gasten en de vrijwilligers – deze activiteit als zeer geslaagd worden aangemerkt en zeker voor herhaling vatbaar.


Zonnebloem Warmond ging lekker dagje varen

uit n Op woensdag 1 juni 2016 ging de Zonnebloem, afdeling Warmond, een dag varen. Dit is een activiteit die jaarlijks gepland staat.

Dit jaar was de tocht met de 'Olympia' van rederij "Groene Hart Cruises". Nadat de ruim 50 gasten aan boord geholpen waren vertrok het schip rond 10.30 uur van de kade van de gemeentehaven in Warmond. Aan boord werden de gasten goed verzorgd door de medewerkers van de rederij. Koffie met gebak, een drankje, een lekkere lunch met soep en kroket en nog een drankje met hapjes ter afsluiting. De aanwezige vrijwilligers van de Zonnebloem konden zich volledig met de gasten bezig houden. De tocht voerde over de Rijn richting Alphen ad Rijn en ging via de Braassem, de ringvaart en over de kagerplassen weer terug naar Warmond. Het weer werkte goed mee. Er stond niet zoveel wind en de zon deed ook goed haar best. Het uitzicht was goed zichtbaar vanaf alle plekken van de boot. Een aantal gasten koos er zelfs voor om een poosje lekker op het buitendek te gaan zitten. Onderweg werd door de kapitein verteld over wat er in de omgeving te zien was, met af en toe een leuke anekdote. Voor de gasten was er een routekaartje waarop de te varen route meegekeken kon worden. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt.

Zo verliep de tocht voorspoedig en voor iedereen er erg in had, meerde het schip rond 15.30 uur weer aan in Warmond. Al met al een mooie dag waar iedereen met plezier op terugkijkt.

Het was goed toeven aan boord van de 'Olympia'. | Foto: PR