Marcel Menger won in Zoelen. | Foto: PR
Marcel Menger won in Zoelen. | Foto: PR Foto: PR

Marcel Menger wint TeylingerOpen

golf n Op vrijdag drie juni werd op Golfcentrum De Batauwe in Zoelen het jaarlijkse TeylingerOpen toernooi georganiseerd.

Zoals gewoonlijk stond niet alleen de golfsport centraal, maar ook het goede doel; dit jaar de Batouwe Minder Valide Golf, een stichting die zich inzet voor het toegankelijk maken van golfbanen en het faciliteren van hulpmiddelen en begeleiding en training voor mensen met een fysieke beperking. Winnaar van de TeylingerOpen werd dit jaar Marcel Menger, Winnaar met 32 punten, met een single-handicap. Wellicht had Marcel extra geoefend, hij is immers eigenaar van Golfcentrum Noordwijk. De opbrengst voor het goede doel wordt binnenkort bekend. De organisatie bedankt hierbij alle sponsoren en deelnemers hartelijk voor hun bijdrage.


Voorhout Dames 1 verliest laatste thuiswedstrijd tegen Saxenburg 0-1

hockey n Na het dramatische verlies tegen degradant Scoop van vorige week moesten de dames van Voorhout zich weer opladen voor de partij tegen Saxenburg. In deze voorlaatste wedstrijd was te zien dat de batterij van Voorhout bijna leeg is en konden zij niet voorkomen dat Saxenburg de winst pakte.

De dames van Voorhout startten weer met een aantal junioren tegen het lager geplaatste Saxenburg. Beide teams waren de eerste helft tegen elkaar opgewassen en er was voor het publiek weinig te beleven. Na 20 minuten kwamen de dames uit Haarlem verdiend op voorsprong. De Voorhoutse dames probeerden nog wel aan te zetten, maar je kon goed zien dat de tank aan einde van het seizoen leeg was. Saxenburg had kansen om de voorsprong te vergroten, maar werd hierdoor afgehouden door de goed keepende Mariska van Vliet. Voorhout kreeg nog wel één kans, maar werd door de Haarlemse keepster goed verwerkt tot een corner. Voorhout verloor verdiend. Nog één wedstrijd te gaan en de dames uit Voorhout zijn klaar met een zwaar seizoen. De laatste wedstrijd zal worden afgewerkt tegen kampioen Westerpark.


Meiden & vriendinnenvoetbaldag

voetbal n Op zaterdag 18 juni organiseert voetbalvereniging Foreholte van 10.00 tot 12.30 uur voor alle 120 meidenleden van E tot B categorie een gezellige afsluiting van het voetbalseizoen.

Alle meiden mogen hun vriendin, klasgenoot, nichtje of buurmeisje meenemen om samen te voetballen. Maar ook meiden in de leeftijd van 8 tot 17 jaar, die het leuk lijkt een keer kennis te maken met het meidenvoetbal bij Foreholte zijn van harte welkom! Tijdens de meiden & vriendinnenvoetbaldag staat plezier voorop, naast een technisch circuit zullen ook onderlinge wedstrijdjes gespeeld worden. Aanmelden kan op 18 juni om 9.30 uur in de kantine van voetbalvereniging Foreholte, Sportpark Elsgeest, Sportlaan 10, Voorhout. Voetbalvereniging Foreholte heeft inmiddels 8 meidenteams in de pupillen & junioren leeftijden en is nog steeds groeiend. Wil je meer informatie over meidenvoetbal bij Foreholte stuur dan een mail naar foreholtevriendinnendag@gmail.com

Kom naar Foreholte en neem je vriendinnen mee! | Foto: PR