't Is even werk, maar het resultaat is bevredigend. | Foto: Piet van Kampen
't Is even werk, maar het resultaat is bevredigend. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

"Onkruid vergaat helaas niet (vanzelf)"

actie n Onkruid. Sommige mensen is het een doorn in het ook. Zo ook bij Clara Sikking. Vorig jaar nam zij het initiatief om het onkruid op straat te lijf te gaan. Samen met enkele vrijwilligers ging zij gewapend met gereedschap en een afvalcontainer op stap. Het succes verdiende navolging en vorige week vrijdag trok een kwartet dames waaronder Clara opnieuw ten strijde.

Door Piet van Kampen

Het vizier was op de Dorpsstraat gericht waar voor een groot pand het onkruid tierig weelde. 'Ik vind het vreselijk als het smerig is' lichtte Sikking haar initiatief toe. Het onkruid op straat is natuurlijk geen kwestie van particulier onderhoud maar op deze wijze helpen inwoners de gemeente een handje. 'Wij kregen positieve reacties toen wij bezig waren en een paar mensen gingen ook zelf aan het werk' blikt zij voldaan terug. Het vrijwillige werk van vier vrouwen die gebukt, gehurkt en geknield ijverig bezig waren werd dus alom gewaardeerd.

Ijsberg

Goed voorbeeld doet dus goed volgen. Het is nog maar een topje van de ijsberg want het was niet de enige plek die nodig onder handen moest worden genomen. 'Wij hebben deze klus in ieder geval geklaard' blikt Sikking tevreden terug.

Woensdag 15 juni staat een vervolgsessie op het programma. Er moeten nog een paar plekken worden uitgezocht waar de volgende klus zal worden aangepakt. 'Iedereen mag mee doen en kan zich aanmelden bij Dorpsstraat 38 door een briefje in de bus te doen'.

Het is een burgerinitiatief dat uniek is. Met een klein beetje goede wil van meerderen kan het dorp zo onkruidvrij worden gehouden.

Er is een gezegde: 'Kleine moeite, graag gedaan'. Wellicht spreekt dit ook anderen in Warmond aan.

"Ik vind het vreselijk als het smerig is"