Op 12 juni is er een crosswedstrijd in de Elsgeesterpolder. | Foto: PR
Op 12 juni is er een crosswedstrijd in de Elsgeesterpolder. | Foto: PR Foto: PR

Crosswedstrijd Voorruiters

paardrijden n De Rij- en Ponyvereniging Voorruiters organiseert op zondag 12 juni een crosswedstrijd in de Elsgeesterpolder. 80 deelnemers hebben zich ingeschreven om een uniek wedstrijdparcours over de meest spannende natuurlijke hindernissen af te leggen. In navolging van het succes van vorig jaar zullen de deelnemers 2 keer starten.

Zondag 5 juni hadden we een mooie menwedstrijd in samenwerking met de Boekhorstruiters. Voor de eerste keer en onder zomerse weersomstandigheden hebben wij met bijna 50 starts een goede warming-up gehad voor onze crosswedstrijd op 12 juni. Vanaf 9.00 uur tot 17.30 uur zullen dan 80 ruiters met paard of pony deelnemen aan een springwedstrijd over natuurlijke hindernissen. Er zal worden gestart in 4 categorieën. Pony's laag, Pony's hoog, Paarden laag en Paarden hoog. Met het maximale aantal deelnemers beloofd het wederom een spectaculair evenement te worden. Komen en gaan van paarden en de wedstrijd zullen garant staan voor veel spektakel en kijkgenot. Er is een gezellig terras met hapjes en drankjes en een springkussen. Verder worden de deelnemers direct op foto vastgelegd en kan men dus ook na de wedstrijd van deze prestaties genieten.

Het terrein aan de 2e Elsgeesterweg te Voorhout ligt achter de Volkstuinen en is bereikbaar via het parkeerterrein bij Foreholte of de speeltuin in de Churchilllaan Voorhout. Via de fiets- en loopbrug, direct links het bospad in en dit blijven volgen. Zo komt men op het mooiste plekje van Voorhout, het terrein van de Voorruiters. De toegang is gratis.

Voor meer info www.voorruiters.nl.


Rekenkanjer op De Regenboog

Voorhout n Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen.

Wereldwijd zijn er 6,5 miljoen deelnemers. De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool tot en met 6 vwo van de middelbare school en is verdeeld in verschillende categorieën.

Ook een aantal leerlingen van Basisschool De Regenboog in Voorhout nam deel aan deze wereldwijde kangoeroewedstrijd. Half mei werden de uitslagen bekend gemaakt. Emma van Klink uit groep 7b deed mee aan de wizSMART. Van de 40.000 deelnemers aan deze categorie, werd zij zesde van Nederland. Op dinsdag 21 juni gaat Emma deelnemen aan de Smartfinale in Nemo in Amsterdam, samen met 60 andere leerlingen uit groep 7, groep 8 en de onderbouw van het VMBO.


Emma is een kanjer! | Foto: PR