Wolters geeft enkele suggesties aan de raadscommissie om de diefstallen van fietsen te verminderen. | Foto: NK
Wolters geeft enkele suggesties aan de raadscommissie om de diefstallen van fietsen te verminderen. | Foto: NK Foto: Nico Kuyt

'Meer actie tegen fietsendiefstal bij station'

Teylingen n De Sassenheimse Wolters heeft in de raadscommissie Bestuur een oproep gedaan voor maatregelen tegen de fietsendieven bij station Sassenheim.

Onlangs is op klaarlichte dag haar dure fiets ontvreemd vanuit de stalling aan de Warmondse zijde, ondanks de ketting en slot. De dieven hebben van een deel van het rek de rijwielen weggehaald. Bij de aangifte op het politiebureau werd meegedeeld dat de politie van het probleem op de hoogte was, maar weinig middelen en menskracht heeft. De aangifte kreeg zij mee voor de verzekering. Wat rondvragen leerde Wolters dat regelmatig fietsen daar worden gestolen en zij besloot een brief te sturen en in de commissie te komen inspreken. Daar vroeg zij of cameratoezicht niet mogelijk is. Of misschien met een waarschuwingsbord erbij. Ook wees zij erop dat er op sommige momenten ook weinig toezicht is, met name de Warmondse kant. Misschien wil een ondernemer koffie gaan verkopen. Zo'n koffiekar is de gemeente overigens al aan het bekijken, ook voor station Voorhout. Er hebben zich al diverse ondernemers gemeld. Als de planning gehaald wordt, gaat de gemeenteraad er in september over spreken. Vorige week zegde burgemeester Carla Breuer toe het gesprek aan te gaan met Wolters over de genoemde suggesties. De burgemeester had al met de politie overleg gevoerd. (NK)


Sterker naar de brugklas

Sassenheim n Voor aanstaande brugklassers die op de basisschool zijn gepest of problemen ervaren in het contact met leeftijdsgenoten, organiseert GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd dit jaar opnieuw de tweedaagse zomercursus 'Plezier op school'. Doel van de cursus is de jongeren te helpen om met meer plezier en zelfvertrouwen naar het middelbaar onderwijs te gaan. Ook moeilijke situaties, zoals omgaan met pesterijen, komen aan bod in de cursus. De cursus is op 18 en 19 augustus in Sassenheim. De twee cursusdagen duren van 9.00 tot 16.15 uur, de ouderavond is op dinsdagavond voorafgaand aan de cursus van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname kost 30 euro.Aanmelden kan tot vrijdag 9 juli en graag zo spoedig mogelijk omdat de kennismakingsgesprekken voor de zomervakantie plaatsvinden. Informatie en aanmelden: bel 0182 56 05 25 of mail naar preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.