De heer Peeters wint een Volkswagen Polo. Hij ontvangt de sleutels uit handen van Wolter Kroes. | Foto: pr./Roy Beusker
De heer Peeters wint een Volkswagen Polo. Hij ontvangt de sleutels uit handen van Wolter Kroes. | Foto: pr./Roy Beusker Foto: Roy Beusker

KBO vaartocht over Linge

Teylingen n Ook dit jaar organiseert KBO Teylingen wederom een aantal zomeractiviteiten voor haar leden. Dit initiatief is ontstaan vanuit de behoefte om ook tijdens de zomermaanden, als er veel activiteiten voor senioren stil liggen, toch wat voor onze leden te organiseren. Een van de activiteiten is op woensdag 27 juli een vaartocht met een koud/warm buffet over de Linge vanuit Leerdam. Daar aan deze vaartocht ruim 100 personen kunnen deelnemen stellen we de inschrijving nu ook open voor senioren die geen lid zijn van KBO Teylingen. De vertrektijd van deze dagtocht is rond 9.00 uur vanuit de opstapplaatsen Sassenheim, Voorhout en Warmond. De kosten bedragen 40 euro, waaronder busvervoer en vaartocht met lunch. Inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding en betaling.

Voor nadere informatie neem contact op met het secretariaat van KBO Teylingen via kboteylingen.secretariaat@gmail.com of 0252 224126.


Voorlichtingsavond Broodfonds ondernemers

Teylingen n Het Broodfonds Bollenstreek houdt op donderdag 23 juni een voorlichtingsavond over een tweede -nog op te richten- broodfonds.

Een broodfonds is een alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers met een aantal voordelen. Ondernemers verzekeren elkaar door maandelijks een bedrag te sparen waaruit kan worden geschonken als een van de leden onverhoopt ziek is. Het broodfonds kent geen uitsluitingen op medische gronden; het gespaarde bedrag blijft na opzegging van de deelnemer en het is belastingtechnisch aantrekkelijk. Bovendien is het voor ondernemers extra interessant: deelname aan het broodfonds verbetert het netwerk.

Broodfonds Bollenstreek is een succes: na de oprichting op 19 januari 2016 hebben 50 ondernemers zich aangesloten en is het fonds vol. Gezien de behoefte alle reden dus om een tweede broodfonds bollenstreek op te richten.

De bijeenkomst op donderdag begint om 19.30 uur en wordt gehouden in De Loft, Heereweg 345 in Lisse. De inloop is vanaf 19.00 uur. De entree is gratis.

Startersevenement

Voorafgaand aan de informatieavond over het Broodfonds is er op dezelfde locatie het startersevenement 'Kickstart'. Tijdens dit event krijgen ondernemers praktische en inspirerende informatie over wat nodig is om te starten (KvK), hoe je je plannen kunt financieren (Rabobank Bollenstreek) en hoe je je netwerk kunt inzetten om je onderneming te laten groeien (De Loft Lisse).


Autoprijs voor Voorhouter

Voorhout n Een grote verrassing voor de heer Peeters uit Voorhout. Hij heeft in de mei-trekking van de VriendenLoterij een Volkswagen Polo gewonnen. Wolter Kroes, ambassadeur van de loterij, verraste de heer Peeters vorige week maandag thuis met zijn prijs. De winnaar is blij verrast: "Ik ben hier heel content mee, want mijn rijbewijs is net weer voor vijf jaar verlengd. Ik wilde al een nieuwe auto kopen, maar jullie zijn mij voor!"