De Lenteklokjes tijdens een eerder optreden in Bolero in Voorhout. | Foto: pr.
De Lenteklokjes tijdens een eerder optreden in Bolero in Voorhout. | Foto: pr. Foto: pr.

Zomerconcert Kinderkoor 'De Lenteklokjes'

Sassenheim n Kinderkoor 'De Lenteklokjes' staan op zaterdag 25 juni op het podium voor het zomerconcert.

Het koor bestaat uit drie groepen. Elke groep zal op zijn eigen niveau allerlei liedjes ten gehore brengen. Zo zingen de jongste kinderen over bananen en droombomen, en de oudste groep zingt onder andere een medley van liedjes uit de musical 'Cats'. De groepen zingen ook gezamenlijk meerdere liedjes.

Het concert wordt gegeven in de Kaleszaal van het Onderdak, J.P. Gouverneurlaan in Sassenheim. De zaal gaat open om 19.15 uur, het concert begint om 19.30 uur. Volwassenen betalen 6 euro entree, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 4 euro.

Na het concert begint ook voor het koor de zomervakantie. Eind augustus begint het nieuwe zangseizoen. Nieuwe leden (van 5 tot 18 jaar) zijn dan van harte welkom. Op www.delenteklokjes.nl is meer informatie te vinden over de repeteerdagen en -tijden.


Maak kennis met muziek

Voorhout n Ook dit jaar starten weer nieuwe lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Voorhout. AMV is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. De muzikale cursus, een initiatief van muziekvereniging St. Cecilia, gaat in september, na de feestweek in Voorhout, van start.

Door middel van AMV doen kinderen algemene kennis op van muziek. Daarnaast legt de cursus een brede basis voor een eventuele verdere muzikale ontwikkeling, als een kind bijvoorbeeld later een instrument wil gaan bespelen. Kinderen leren door middel van een blokfluit noten lezen en liedjes spelen, ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen.

De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan onder leiding van Marjoleine Mosselman. Het lesjaar van AMV bestaat uit veertig weken, gelijklopend met school(vakanties). De lesdag en het tijdstip wordt aan het begin van het seizoen bepaald. Voor meer informatie, mail naar leerlingen@stceciliavoorhout.nl.