De zandtovenaar tovert de Achtbaan uit het zand. | Foto: pr.
De zandtovenaar tovert de Achtbaan uit het zand. | Foto: pr. Foto: pr.

Zandtovenaar bij lustrumweek de Achtbaan

Voorhout n OBS de Achtbaan bestaat twintig jaar en vierde het jubileum met een feestweek vol bijzondere activiteiten.

Wat doe je als je jarig bent? Dan geef je natuurlijk een feestje. De leerlingen van de openbare basisschool uit Voorhout hadden extra geluk: hun jubileumfeest duurde maar liefst vijf dagen!

De aftrap van de feestweek begon met een bezoek aan attractiepark Duinrell. Met dertien bussen vol werd het een leuke dag tussen Kwakus Kwebbel en zijn vriendjes.

Op dinsdag was er in elke klas een bioscoop met popcorn en drinken. Op woensdag brachten de kinderen een bezoek aan de drie locaties. Dat viel wel op in Voorhout, alle kinderen in hun gele Achtbaanshirt liepen in een lange sliert door het dorp van locatie naar locatie. Op elke locatie werd iets leuks gedaan; poppenkast, ravotten op springkussens en schilderen.

Donderdag werden er door de kinderen zelf hapjes gemaakt voor de high tea en daar werd om 11.00 uur heerlijk van gesmikkeld.

Zandtovenaar

Vrijdag werd op drie locaties door de leerkrachten een toneelstuk opgevoerd. Daarna bezochten we de voorstelling van de zandtovenaar in Sporthal de Tulp. Meester Toon vertelde nog over de Achtbaan hoe die steeds groter en groter werd. Daarna begon de Zandtovenaar. Ademloos keken kinderen naar het grote scherm waarop zelfs de Achtbaan in zand tevoorschijn kwam. Dit optreden was een ware belevenis voor de kinderen van groep 1 tot en met 8. Aan het eind van het optreden deden alle leerlingen nog de lustrumdans. Een heerlijk ijsje als afsluiting maakte deze ochtend onvergetelijk. Mede door de inzet van de ouderraad en het team van de Achtbaan is deze lustrumweek voor de kinderen tot een groot succes geworden.