Lucas Keuning (midden) wint voor Joris Herrewijnen (r) en Jurre Bruijn. | Foto: pr.
Lucas Keuning (midden) wint voor Joris Herrewijnen (r) en Jurre Bruijn. | Foto: pr. Foto: pr.

Kiter Lucas Keuning wint in Zandvoort

Sassenheim n Lucas Keuning (14) heeft zaterdag de eerste plaats behaald bij het Open Zandvoorts Kampioenschap (OZK). De Sassenheimer kwam de eerste twee heats van deze kitewedstrijd lastig door vanwege de tegenvallende windcondities. Daarna werden de windcondities steeds beter en kwam Keuning lekker in de wedstrijd te zitten. Hij won de volgende twee heats en kon daardoor de eerste prijs mee naar huis nemen. De tweede plek was voor Joris Herrewijnen uit Oostvoorne en de derde voor Jurre Bruijn uit Zandvoort.


Examens bij Hapkido- vereniging Voorhout

Voorhout n De kinderen van Hapkidovereniging Voorhout hebben na een jaar van hard trainen afgelopen donderdag examen gedaan voor hun volgende slip of band.

Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingssport, die is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog. De sport bestaat uit een groot aantal trap- en stoottechnieken en combinaties van trap- en stoottechnieken. Ook wordt lesgegeven in het verdedigen tegen deze aanvalstechnieken. Belangrijk onderdeel is dat de leerling leert om niet alleen te vertrouwen op zijn eigen fysieke kracht. In plaats daarvan leert de hapkido-beoefenaar om de kracht van de tegenstander te benutten om zo controle te krijgen over de tegenstander.

Plank breken

De kinderen moesten tijdens het examen veel verschillende (zelfverdedigings)technieken laten zien en op het eind zelfs, met een schoptechniek een echte houten plank breken. De kinderen hebben allemaal hun uiterste best gedaan en de toegestroomde ouders, opa's en oma's waren dan ook erg onder de indruk. Het was voor de examinatoren dan ook niet moeilijk om te besluiten dat alle kinderen geslaagd zijn.

Interesse in Hapkido? Kom dan een keertje langs in de gymzaal van het Cluster in Voorhout. | Foto: pr.

Afbeelding