Afbeelding
Foto: pr.

TeylingerOpen: 1153 euro

Teylingen n Het jaarlijkse TeylingerOpen golftoernooi heeft 1153 euro opgeleverd voor het goede doel. Dit jaar is dat BMVG, Batouwe Minder Valide Golf (BMVG), dat is gevestigd in Zoelen, nabij Tiel. Daar werd het toernooi, met 76 deelnemers, begin juni ook gespeeld. | Foto: pr.


Duiven Van de Kooy snelst

Voorhout n Bij postduivenvereniging De Voorhouter werd het eentonig weekend: Wim en Ria van de Kooy bezetten het gehele podium. Zaterdag was het geen weer om de duiven te lossen en werd besloten om het een dag uit te stellen. Het vlucht seizoen voor onze postduiven duurt zo'n vijf maanden. Gedurende die tijd zijn de postduivenliefhebbers voor een groot gedeelte afhankelijk van het weer. Code geel, rood en oranje worden dikwijls vermeld vanwege de aanhoudende regen- en hoosbuien. Een dreigende onweersbui is zeer zeker voor onze duiven een grote belemmering voor een goed verloop. De tijd dat men in zijn achtertuin, genietend van het mooie weer, zijn postduiven op kan wachten, lijkt verleden tijd. De helft van het vliegseizoen zit er al weer op. Zoals zoveel mensen hopen ook de postduivenliefhebbers op een mooie nazomer, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun 'renpaarden van het luchtruim'. Zondag werden de jonge duiven om 8.00 uur en de oude duiven vanuit Pont. St Maxence om 9.00 uur gelost met een noordwesten wind. Om 8 minuten over 1 landde bij Wim en Ria van de Kooy de eerste Voorhoutse duif. Met een snelheid van bijna 85 km/uur liet hij de rest van de Voorhoutse duiven zijn staart zien. Bij de eerste tien duiven draaide deze combinatie er zeven, waaronder de eerste, tweede én derde prijs. Onder deze drie duiven bevond zich ook de duif die momenteel in het samenspel bovenaan staat.


Mantelzorgcafé in Marienhaven

Warmond n Marienhaven organiseert elke laatste vrijdag van de maand een 'mantelzorgcafé jonge mensen met dementie'. Dit mantelzorgcafé is voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie en staat in het teken van elkaar ontmoeten, in contact komen met lotgenoten en indien gewenst het uitwisselen van ervaringen. Het eerstvolgende mantelzorgcafé staat gepland op vrijdag 24 juni van 10.00 tot 11.00 uur in het Beleveniscentrum in Marienhaven. Vriendelijk verzoek om vooraf aan te melden bij Angelique Werba, Teamleider Welzijn, Angelique.Werba@marente.nl.