De Vrijpionnen met hun gewoon prijzen in Alphen aan den Rijn. | Foto:  pr.
De Vrijpionnen met hun gewoon prijzen in Alphen aan den Rijn. | Foto: pr. Foto: pr.

Vrijpionnen op dreef

Voorhout n Jeugdschaakvereniging de Vrijpionnen uit Voorhout deed zaterdag mee aan het Grand Prix van Alphen. Zeven deelnemers reisden af en schoven aan de borden om maar liefst zeven partijen te schaken. En dat deden ze met succes.

In poule 9 maakte James Lawton (9) uit Voorhout zijn debuut en deed dat uitstekend. In de eerste ronde liet hij zich nog even verleiden tot snel spel door zijn tegenstander, maar daarna herpakt hij zich goed en won de resterende wedstrijden, genoeg voor een tweede plaats.

Wouter Brouwer (11) en Patrick Caspers (13) uit Voorhout speelden in poule 8 en troffen elkaar al in de eerste ronde. In een spannende partij was Wouter net iets sterker dan Patrick. In de partijen die daarop volgden liet Wouter maar één keer een partij verloren gaan, waardoor hij met het zilver naar huis ging. Patrick wist het brons te pakken.

In Poule 6 speelden Marijn Breedijk (10) uit Voorhout en Sjaak d'Hooghe (10) uit Noordwijkerhout. Zij pakten beiden evenveel punten maar in hun onderlinge partij was Sjaak Marijn de baas waardoor de Voorhouter het zilver mee naar huis kon nemen.

Robert Koot (10) en Sebastiaan van der Klaauw (11) uit Sassenheim speelden respectievelijk in poule 5 en 4. Beiden kenden in deze poule hun ups en downs maar wisten allebei toch 3.5 punt binnen te halen. Voor zowel Robert als Sebastiaan een vierde plaats.